Sportas

„Olimpo“ pergalė Biržuose ir nesėkmė Panevėžyje

Penktadienį, kai dauguma Regionų krepšinio lygos komandų ilsėjosi, Ukmergės „Olimpas“ sužaidė atidėtas rungtynes su Biržų „Biržais“. Sunkiose varžybose pergalę šventė „Olimpas“.

Nedidelėje krepšinio salėje susirinkę ištikimiausi Biržų krepšinio fanai pasirodė taip, kaip apie juos kalba visoje RKL – garsiai ir iš visos širdies palaikantys savo komandą. Galbūt šis aspektas lėmė ir galingą šeimininkų rungtynių pradžią, kurioje jie spurtavo 8:2 ir nedidelį pranašumą išlaikė iki kėlinio galo – 18:17.

Antrame ketvirtyje „Olimpas“ pamažu pradėjo stumtis į priekį, tačiau gerą mūsiškių atkarpą nubraukdavo toks pat sėkmingas varžovų žaidimas. Tokios karuselės truko kone iki pat rungtynių pabaigos. Kelis kartus ukmergiškiams buvo pavykę susikrauti šešių taškų pranašumą – 34:28, 50:44, 59:53, tačiau biržiečiai vis neleido nutolti.

Ketvirtame kėlinyje Biržų sirgaliai dažnai rėkė iš džiaugsmo, o mačo rezultatas svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę. Viską nulėmė paskutinės dvi rungtynių minutės, kurias idealiai sužaidė Ukmergės „Olimpas“. Šios atkarpos metu surengėme didžiausią spurtą – 9:0. Varžovai nebeatsigavo.

Komandą į priekį vedė kapitonas Paulius Joneliūnas, pelnęs 23 taškus, atkovojęs 10 kamuolių ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus. 14 taškų pridėjo Dominykas Zupkauskas, 13 – Modestas Gilys.

„Biržų“ gretose rezultatyviausiai žaidė Erikas Venskus ir Renatas Samulionis, surinkę po 18 taškų.

Šeštadienį, po pergalingos kelionės į Biržus Ukmergės „Olimpas“ išvyko į Panevėžį, kur rungtyniavo prieš vietos „Bangenę-Aiverą“. Deja, mačas ukmergiškiams susiklostė itin prastai.

Nuo pirmų minučių sunkiai aikštėje judėję olimpiačiai atsilaikė vos vieną kėlinį, po kurio atsiliko vienu tašku – 15:14. Antras ketvirtis parodė, kas šiame mače buvo verti pergalės. „Olimpas“ puolime žaidė neatpažįstamai ir per kėlinį pelnė vos penkis taškus. Varžovai atsakė 22.

Po pertraukos vaizdas nedaug pasikeitė. Trečio kėlinuko metu bandymas pabusti iš miego nebuvo sėkmingas – varžovai dar padidino persvarą, o per paskutinį ketvirtį skirtumas tapo beveik nepadorus – panevėžiečiai pirmavo 28 taškų skirtumu.

Galutinis mačo rezultatas 67:41 šeimininkų naudai.

„Olimpo“ gretose rezultatyviausias buvo Eduardas Rogačiovas, pelnęs 12 taškų, 8 pridėjo Rokas Janickas. Komanda iš žaidimo atakavo vos 27 proc. taiklumu.

Panevėžio „Bangenę-Aiverą“ į pergalę vedė Tomas Rimša, pelnęs 15 taškų, Aivaras Mincė surinko 14.

Šiuo metu su 6 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais ukmergiškiai turnyrinėje lentelėje užima ketvirtą vietą.

Kitas RKL rungtynes „Olimpas“ žais penktadienį Marijampolėje, o šeštadienį Ukmergėje priims turnyro lyderius Gargždų SC krepšininkus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas