Asociatyvinė nuotrauka. Pixabay.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Kam atiduoti nereikalingus drabužius, avalynę ir kitus daiktus?

„Artėjant Kalėdoms, organizuojamos įvairios labdaros akcijos, šelpiami vargingiau gyvenantieji. Be to, prieš žiemos šventes tvarkome namus ir atsikratome nenešiojamų drabužių, kitų nereikalingų daiktų. Tarp jų yra ir tokių, kuriuos gaila išmesti, jie galėtų praversti kitiems. Manau ne man vienai, bet ir kitiems būtų pravartu žinoti, kam būtų galima pasiūlyti nereikalingų daiktų“, – klausė laikraščio skaitytoja.

Viena iš organizacijų, kuri vykdo humanitarinę veiklą ir padeda vargstantiems – Lietuvos Caritas. Ukmergės Carito vadovė Oksana Daunoravičienė pasakojo, kad stokojančius miesto bei rajono gyventojus ši katalikiška organizacija šelpia ištisus metus.

„Mes nuolat sulaukiame ukmergiškių labdaros – drabužių, avalynės, patalynės, indų, net baldų. Daugelis žino, kad daiktus galima atnešti į Carito patalpas, esančias Bažnyčios gatvėje, senojoje klebonijoje. Po akcijos, kurios metu Bažnyčia rinko labdarą Ukrainos žmonėms, ukmergiškiai neretai daiktus atneša ir palieka bažnyčioje, ant prie durų esančio suoliuko. Pasitaiko, kad ir mes pačios vykstame atsivežti labdarai skirtų daiktų. Mums galima skambinti tel. 8 670 94 311“, – sakė vadovė.

O. Daunoravičienė pasakojo, kad surinktus daiktus išdalina daugiavaikėms šeimoms, vienišoms mamoms, neįgaliems ir kitiems pagalbos reikalingiems žmonėms. Kartais jie pakviečiami patys ateiti į Caritą ir pasirinkti, ko labiausiai reikia. Neretai šios organizacijos savanorės vyksta į parapijas ir veža nepasiturintiems labdaros. Neseniai tokiu būdu sušelpti Lyduokių, Siesikų seniūnijų gyventojai. Dabar labdara ruošiama aštuonioms vidiškiečių šeimoms. Taip pat bus šelpiami ir kitų seniūnijų gyventojai.

„Labdarą stengiamės dalinti tiems, kuriems iš tikrųjų jos reikia. Manome, kad mūsų parūpinti daiktai neatsiduria turguje. Į Caritą dažniausiai kreipiasi tie, kurie iš kitur pagalbos nesulaukia. Pasitaiko, jog nevilties apimti žmonės ateina pas mus ir prašo padėti“, – pasakojo O. Daunoravičienė.

Carito vadovė taip pat teigė, kad organizacijos savanorės neretai atlieka ir tarpininkių vaidmenį: „Kadangi mes neturime galimybių sandėliuoti baldų, kitų didesnių namų apyvokos daiktų, galime pasidalinti informacija, kam vieno ar kito daikto labiausiai reikėtų. Taip pat galime suorganizuoti labdaros nuvežimą dalyvaujant ir geradariams. Mūsų manymu, tokios akimirkos nepakartojamos ir tiems, kurie dalijasi, ir priimantiems dovanas…“

Pasak O. Daunoravičienės, Caritas iš gyventojų priima įvairius daiktus, maisto produktus, kurie gali būti skirti stokojantiems. Vienintelis reikalavimas – labdarai skirti drabužiai turi būti tvarkingi, nesuplyšę ir švarūs.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas