Renginio viešnios sveikino Vilniaus miesto bendrijos pirmininką P. Butkų.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Sveikinome sostinės bočius

Valerija NARAŠKEVIČIENĖ

LPS „Bočiai“ Ukmergės klubo „Viltis“ pirmininkė

Savaitgalį mūsų klubo nariai LPS „Bočiai“ Vilniaus miesto bendrijos pirmininko Povilo Butkaus kvietimu dalyvavo bendrijos veiklos 25-mečio šventėje. Ši sostinės organizacija buvo įregistruota 1991 m. lapkričio 22 d. Pirmoji pirmininkė – meno kūrėja, keturių knygų ir 25 dainų autorė, garsi estrados dainininkė ir visuomenės veikėja Lilijana Ablėnaitė-Miškinienė. Ji ir dabar aktyviai dalyvauja veikloje, yra Vilkpėdės skyriaus „Bočių“ liaudiškos dainos ansamblio „Volungė“ meno vadovė, kompozitorė, solistė.

Per ketvirtį amžiaus Vilniaus bendrija išaugo į vieną didžiausių visuomeninių vyresnio amžiaus žmonių organizacijų šalyje. Kaip kalbėjo bendrijos pirmininkas, jų organizacija ne tik mobilizuoja savo narius turiningai ir aktyviai visuomeninei veiklai, bet padeda spręsti visiems Lietuvos pensininkams aktualius socialinius ir politinius klausimus. Metų pradžioje 22-uose bendrijos skyriuose buvo per 1 200 narių.

Renginys vyko Karininkų ramovėje. Gedimino salė buvo pilnutėlė bendrijos narių, pasveikinti atvykusių svečių. Po pirmininko pranešimo, svečių sveikinimų koncertavo bendrijos meno saviveiklos kolektyvai. Pasirodė Antakalnio, Karoliniškių, Lazdynų skyrių, klubo „Ainiai“, Antakalnio bendruomenės mišrūs chorai, šoko „Ainių“ tautinių šokių, Naujamiesčio linijinių šokių „Rudens žiedai“ kolektyvai. Vienas kitą scenoje keitė septyni vokaliniai ansambliai. 14 kolektyvų atliko po du kūrinius. Tai buvo gera proga vienoje vietoje pamatyti visus kolektyvus.

Gavę prisiminimui jubiliejinį leidinį „Vilniaus Bočių bendrijai 25“, apžiūrėję bendrijos narių rankdarbių parodą, nusifotografavę su pirmininku P. Butkumi, pabendravę prie arbatos puodelio, pilni kuo geriausių įspūdžių išvykome namo. Esame dėkingi klubo „Viltis“ nariui Jonui Žviniui už sėkmingą kelionę.

Janinos BADOKIENĖS nuotrauka

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas