Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Žaliųjų atliekų konteineriai prie kapinių – tik jų lankytojams?

Pašilėje gyvenanti moteris domėjosi, ar galima tvarkant namų aplinką susikaupusias žaliąsias atliekas – gyvatvorės šakeles, nužydėjusių gėlių žiedus – išmesti į šalia kapinių esančius konteinerius.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė paaiškino, jog taip elgtis negalima: „Sodo, daržo, vejų, šiltnamių ir kitas panašias atliekas jų turėtojai privalo tvarkyti patys: kompostuoti, šerti gyvuliams, panaudoti energijai gauti arba priduoti žaliųjų atliekų aikštelėje, esančioje Pabaisko seniūnijos Sargelių kaime. Prie kapinių esantys konteineriai yra skirti tik tvarkant kapavietes bei kapinių teritoriją susidarančioms atliekoms.“

Pasak seniūnės, deja, nustatytos tvarkos paiso ne visi gyventojai. Neretai prie kapinių esančios konteinerių aikštelės priverčiamos komunalinių, antrinių, žaliųjų atliekų. Kartais čia žmonės iš privačių kiemų, sodybų atveža net senų baldų, buitinės technikos.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas