Ukmergėje vyko pirmasis naujai sukurtos grupės koncertas.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Kultūros centre skambėjo azijietiški motyvai

Arvydas PĖŠINA

Džiazo muzika ukmergiškiai palepinami nedažnai. Tačiau kai tai įvyksta, būna tikra šventė šios muzikos mylėtojams. Vienas toks džiazo vakaras Kultūros centre įvyko spustelėjus pirmajam šaltukui ir iškritus sniegui.

R. Rančys.

R. Rančys.

Kultūros centre grojo neįprasta grupė – ką tik suburtas lietuvių ir Singapūro muzikantų kolektyvas. Ukmergėje jo koncertas buvo pirmasis Lietuvoje. Prieš koncertą čia įvyko ir naujo kolektyvo pirmoji repeticija. Koncerto metu skambėjo ne tik Remigijaus Rančio anksčiau sukurtos melodijos, bet ir jo kompozicijos, inspiruotos kelionių po tolimus kraštus, bei muzika su rytietiškais, azijietiškais prie-skoniais, europietiškos mozaikos elementais. Koncerte skambėjo ir svečių atsivežta muzika. Taip pat buvo rodomi vaizdai, įamžinti R. Rančio kelionių po Aziją metu. Į koncertą buvo įtraukti ir žiūrovai, kuriems buvo pasiūlyta mušti ritmą ir balsu papildyti džiazo garsus.

Pirmajame Lietuvos ir Singapūro džiazo projekte numatyta keturi koncertai. Pirmasis – Ukmergėje, toliau muzikantų laukia Birštonas, Vilnius ir Trakai. Naujoje grupėje grojo R. Rančys – saksofonai, fleita, melodionas, Richardas Banys – klavišiniai, Benjamin Low (Singapūras) – mušamieji ir Jonathan Ho Chin Kiat (Singapūras) – kontrabosas.

Nuotraukos AUTORIAUS

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas