Šešiolikai šalies rajonų atstovavę 273 neįgalieji parodai pristatė 2 100 darbų.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

„Rudens saulutė“ atsisveikino iki kitų metų

Arvydas PĖŠINA

Kultūros centre pasibaigė pilnametystės sulaukusi kasmetinė respublikinė neįgaliųjų dailiųjų amatų paroda-pardavimas „Rudens saulutė“. Baigiamajame renginyje Kultūros centro šokių salė vos sutalpino daugumos parodoje dalyvavusių organizacijų atstovus. Iš visos šalies atvykusius neįgaliuosius sveikino rajono vadovai.

Tradicinės parodos sumanytoja L. Aleksienė.

Tradicinės parodos sumanytoja
L. Aleksienė.

Ši paroda kasmet tampa vis populiaresne, vis daugiau organizacijų iš įvairių rajonų joje noriai dalyvauja. Šiais metais „Rudens saulutė“ sulaukė 30 organizacijų iš 16 šalies rajonų. 273 neįgalieji parodai pristatė 2 100 darbų, kurių dalis buvo parduota. Brangiausias eksponatas – ant medžio tapytas paveikslas, kainavęs 150 eurų. Parodoje buvo galima rasti žaislų, megztų, nertų dirbinių, tapybos, keramikos darbų.

Uždarymo šventę pradėjo Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos mišrus ansamblis „Gaida“ (vad. Kazimieras Piestinis). Susirinkusiems koncertavo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Molėtų filialo kaimiškos muzikos ansamblis „Berželis“.

Sveikindama dalyvius, Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė paminėjo, kad paroda, į kurią „sudėtos“ neįgaliųjų širdys, buvo labai „karšta ir spalvinga“. Ilgametė Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė, „Rudens saulutės“ sumanytoja Lionė Aleksienė dėkojo dailiųjų amatų autoriams, turintiems „auksines širdis ir auksines rankas“. Ji pasidžiaugė, jog „barstanti spindulėlius „Rudens saulutė“ vyko jau 18-ąjį kartą, ir išreiškė viltį, kad ji bus ir kitąmet.

Išrinktas Seimo narys Juozas Varžgalys dėkojo organizatoriams ir parodos dalyviams. Jo įsteigtas prizas atiteko

M. Blauzdienė dėkojo eilėmis.

M. Blauzdienė dėkojo eilėmis.

„Ryto“ specialiajai mokyklai. „Rudens saulutės“ globėjas, rajono meras Rolandas Janickas dovaną įteikė paveikslų autoriui Gintarui Blažiui, atstovavusiam Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjungai. Dovanų iš parodos organizatorių gavęs Rūpintojėlį, meras plojimų audrą sukėlė palinkėjęs, kad rūpintojėlis atkeliautų ir į kiekvieno valdininko širdį.

Rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė dovana pagerbė ukmergiškę Janiną Kuprienę, kuriančią papuošalus iš lino. Ir palinkėjo kitais metais surengti parodą, kurioje dalyvautų ne 30, kaip šiemet, bet 40 organizacijų.

„Rudens saulutės“ organizatoriams dėkojo Lietuvos žmonių su negalia sąjungos prezidentė Rasa Kavaliauskaitė, dalyvavusių organizacijų atstovai. Parodos-pardavimo dalyvė, ukmergiškė poetė Monika Blauzdienė visų dalyvių vardu organizatoriams dėkojo eilėmis.

Šventė baigėsi sveikinimais bei padėkomis visiems dalyviams ir linkėjimais susitikti kitų metų „Rudens saulutėje“.

Meras R. Janickas iš organizatorių dovanų gavo Rūpintojėlį.

Meras R. Janickas iš organizatorių dovanų gavo Rūpintojėlį.

AUTORIAUS ir Dainiaus VYTO nuotraukos

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas