Švč. Trejybės bažnyčios bokštui būtinas remontas. Dainiaus VYTO nuotr.

Nuomonių telefonas

Miesto simbolio tvarkymo darbai kol kas nematomi

Ukmergiškė Milda domėjosi, kodėl neremontuojamas miesto centre esančios Švč. Trejybės bažnyčios bokštas.

„Ši mūsų bažnytėlė – nuostabaus grožio, be to, ji pastatyta prestižinėje Ukmergės vietoje, kur vyksta įvairūs renginiai, organizuojamos šventės, mugės. Į jas suvažiuoja ne tik rajono žmonės, bet ir svečiai iš visos Lietuvos, net užsienio. Ir visų akys nukrypsta į vadinamąjį Soborą. Juo grožisi, fotografuoja, dailininkai įamžina paveiksluose. Nuo Vienuolyno gatvės pusės bokšto vaizdas gražus, tačiau to nepasakysi žvelgiant iš Kauno gatvės… Beveik nujaučiu, kad į mano klausimą bus atsakyta, jog bokšto remontui trūksta pinigų. Tegu tik pradeda ir vykdo darbus, mes, tikintieji, prie to tikrai prisidėtume savo lėšomis“, – patikino laikraščio skaitytoja.

Ukmergės Švč. Trejybės parapijos klebonas Šarūnas Petrauskas, išklausęs ukmergiškės išsakytas mintis, pripažino, jog jam smagu girdėti, kad kažkas rūpinasi bažnyčios remontu ir net nori prisidėti savo lėšomis prie darbų.

Pasak klebono, Švč. Trejybės bažnyčia yra ne tik maldos namai, tai kultūros paveldo objektas, stovintis senamiestyje, kuris patenka į saugotiną nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos teritoriją. Todėl visi bažnyčios pastato remonto, statybos darbai yra atliekami laikantis nustatytos tvarkos.

„Kad galėtume pradėti remontuoti bažnytėlės fasadą ir bokštą, pirmiausia specialistai turi atlikti tyrimus, tuomet bus rengiamas remonto projektas ir bus galima imtis darbų. Būtent dabar jau ir atliekami tyrimai. Šiuos darbus, kurie iš šalies nematomi, tačiau yra labai svarbūs, finansuoja rajono savivaldybė“, – situaciją komentavo parapijos klebonas.

Kunigas Š. Petrauskas pasidžiaugė, kad tvarkant Švč. Trejybės bažnyčią glaudžiai bendradarbiaujama su rajono savivaldybe, kuri šiuos maldos namus vertina kaip miesto simbolį.

„Šiais metais bažnytėlės remonto pradėti nespėsime, tačiau turėsime ruoštis. Nuo Kalėdų planuojame skelbti tam skirtą rinkliavą. Numatytus darbus planuojame pradėti pavasarį“, – sakė klebonas.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas