Įrenginius pašventino klebonas E. Kazlauskas.

Aktualijos

Kaimuose atsiranda modernios poilsio zonos

Šešuolių seniūnijos kaimų bendruomenė įgyvendino projektą „Poilsio zonos įrengimas Šešuolių miestelyje“. Įrengta veja ir alpinariumas, pastatyti trys treniruokliai ir keturi suoliukai, o mažiausiems bendruomenės nariams sumontuota žaidimo aikštelė „Pelenė“, smėlio dėžė su stogeliu.

Bendra projekto vertė – 5 000 eurų. Didžioji dalis lėšų – 4 200 eurų – nacionalinė parama kaimo bendruomenių veiklai remti, gauta iš Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos. Dar 420 eurų skyrė rajono savivaldybė, 200 eurų – Šešuolių Šv. Juozapo parapija ir 180 eurų – bendruomenė.

Žaidimo aikštelę įrengė „KSIL pasaulis“.

Žaidimo aikštelę įrengė „KSIL pasaulis“.

Praėjusį penktadienį Šešuolių seniūnijos kaimų bendruomenė organizavo simbolinį naujosios poilsio zonos atidarymą. Renginio metu Šešuolių Šv. Juozapo parapijos klebonas Egidijus Kazlauskas pašventino įrenginius. Šešuolių seniūnė Jolanta Lukšienė ir susirinkę bendruomenės nariai džiaugėsi, kad tikslas – gerinti Šešuolių miestelio ir aplinkinių kaimų gyventojų socialines, poilsio ir kultūrinio gyvenimo sąlygas, sėkmingai įgyvendintas.

Moderni ir saugi vaikų žaidimų aikštelė neseniai įrengta ir Šventupės kaime, šalia Šventupės kempingo.

Valstybinėje žemėje 420 kvadratinių metrų plotą užimanti aikštelė yra suskirstyta į zonas įvairaus amžiaus vaikams. Čia jų laukia daugiafunkcis lauko žaidimų kompleksas, karuselė su sėdynėmis, sūpynės „Lizdas“, žaidimų kiemelis su smėlio dėže, virvinė karstymosi piramidė, balansinės ir spyruoklinės sūpynės, lygsvaros takelis, taip pat pastatyti keturi suoleliai bei dvi šiukšliadėžės. Visos konstrukcijos suprojektuotos taip, kad žaidžiantys vaikai būtų saugūs ir nesusižeistų.

Naująją vaikų žaidimo aikštelę įrengė bendrovė „KSIL pasaulis“. Bendra šio projekto vertė – 12 500 eurų. 60 procentų šios sumos (7 500 Eur) skyrė Ukmergės rajono savivaldybė, o 40 procentų (5 000 Eur) finansuota iš bendruomenių iniciatyvų konkurso „Mes – bendruomenė“ fondo.

Šventupės vaikai su tėveliais turės kur praleisti laisvalaikį.

Šventupės vaikai su tėveliais turės kur praleisti laisvalaikį.

Minėtą konkursą jau antrus metus iš eilės surengė bendrovė „Maxima LT“ kartu su partnere – Lietuvos savivaldybių asociacija. Rugpjūčio 1-ąją paskelbus minėto konkurso rezultatus paaiškėjo, jog Ukmergės rajono savivaldybė pateko į 10 konkursą laimėjusių ir dalinį projekto finansavimą gavusių savivaldybių sąrašą.

Ukmergės rajono savivaldybės administracija šios iniciatyvos įgyvendinimui Šventupę pasirinko ne atsitiktinai. Čia gyvena 850 žmonių, iš jų net 58 šeimos su vaikais. Šventupėje didžioji dalis pastatų yra daugiabučiai, aktyviai ir draugiškai šventupiečių bendruomenei labai trūko poilsio zonos, kuri būtų toliau nuo kelio, gryname ore, kur laisvalaikį galėtų leisti šeimos su vaikais.

Bendruomenė pradžią poilsio zonos kūrimui padarė savo jėgomis įrengusi Šventosios pakrantėje esantį viešąjį paplūdimį. Vaikų žaidimo aikštelės Šventupėje iki šiol nebuvo.

Apie kaimuose įrengtas poilsio zonas informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Kegis :
    Vaikų yra daugiau nei Jums atrodo o kai kurie įrengimai yra tinkami ir suaugusiems. Organizuokitės per bendruomenes, seniūnijas organizacijas rinkdamiesi ir bus pas Jus tas pats.
  • Nesvarbu :
    Mieste nera beveik normaliu aiksteliu tai geriau statyti ten kur beveik vaiku nera nu logika auksine

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas