Ukmergiškių atakoms vadovavo D. Zupkauskas.

Sportas

„Olimpo“ savaitgalis – pergalė ir pralaimėjimas

Regionų krepšinio lygoje savo žygį tęsia Ukmergės „Olimpas“. Savaitgalį sužaisti du susitikimai, kuriems pasibaigus nuotaikos buvo skirtingos.

Gera savaitgalio pradžia

Penktadienio vakarą Technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekse vykusiose rungtynėse iškovota pergalė prieš Klaipėdos LCC rezultatu 66:58.

Sėkmingą ukmergiškių žaidimą lėmė gera gynyba, kurią komanda demonstravo ypač pirmoje rungtynių pusėje. Klaipėdiečiai per du kėlinius buvo įmetę vos 20 taškų. Visgi kovingi varžovai „Olimpui“ taip pat daug laisvės nedavė ir sužaidus pusę rungtynių švieslentėje degė 32:20.

Antroje pusėje klaipėdiečiai neleido „Olimpui“ nutolti ir stengėsi sugrįžti į rungtynes. Atsigavo ir jų puolimas – per trečią ket-virtį jie pelnė 23 taškus ir prieš ketvirtą sumažino skirtumą iki dešimties.

Labiausiai varžovams priartėti pavyko lemiamo ketvirčio metu, kai likus žaisti keturias minutes komandas teskyrė trys taškai – 55:52. Tačiau tada iniciatyvos ėmėsi Rokas Janickas, kuris pelnė penkis taškus be atsako. Šis spurtas sudaužė klaipėdiečių viltis pakovoti dėl pergalės ir dideliam susirinkusių Ukmergės krepšinio fanų džiaugsmui finalinė varžybų sirena skelbė „Olimpo“ pergalę.

Daugiausia taškų ukmergiškių gretose pelnė Eduard Rogačiov – 23, R. Janickas pridėjo 20. Varžovų gretose Vincentas Aleksandravičius surinko 23.

Nesėkmingas šeštadienis

Antroji savaitės dvikova ukmergiškiams buvo nesėkminga – „Olimpas“ patyrė antrąją nesėkmę RKL A divizione. Šeštadienio popietę Kaune pralaimėta VDU-2 krepšininkams.

Praėjusio sezono skriaudikai, užkirtę kelią į B diviziono finalą, ir pirmose šio sezono tarpusavio rungtynėse buvo nepalaužiami. Ukmergiškiai gerai pradėjo mačą. Tvarkinga gynyba gniuždė varžovų puolimą. Po pirmo kėlinio pirmavome 21:11. Antro kėlinio pabaigoje turėjome 14 taškų pranašumą, o į didžiąją pertrauką išėjome rezultatui esant 30:20. Tačiau rungtynių lūžis įvyko trečiame ketvirtyje.

Sakyti, kad VDU krepšininkų ginklas – tritaškiai, turbūt nereikia. Nuo jo ne kartą yra nudegęs ir „Olimpas“. Toliašaudė kauniečių artilerija ir šeštadienio mačo metu juos sugrąžino į rungtynes. Tritaškių košmarą pradėjo Lukas Žukauskas, smeigęs du tolimus metimus be atsako. Kauniečių komandos džiaugsmo šūksniai tapo ypatingai garsūs. Jie sustiprėjo, kai po nesėkmingos „Olimpo“ atakos dar vieną tritaškį pataikė Šarūnas Stiklakis. Vos per dvi minutes skirtumas sumažėjo iki minimumo – 30:29. Kėlinio problemos tuo nesibaigė, pagauti gero žaidimo bangos varžovai ketvirtį laimėjo 25:10 ir prieš paskutines dešimt rungtynių minučių buvo priekyje 45:40.

Rungtynių nugalėtojas paaiškėjo paskutinėmis minutėmis. „Olimpas“ nebuvo linkęs sudėti ginklų, tačiau svarbiausių atakų metu, kai buvo galima persverti rezultatą, to padaryti nepavykdavo. Intrigą iki pat galo išlaikė Modestas Gilys, kuris likus 17 sekundžių pataikė tritaškį ir sumažino skirtumą iki vieno taško. Tas pats M. Gilys galėjo išplėšti pratęsimą, bet likus penkioms sekundėms jo mestas tritaškis skriejo pro šalį. Galutinis mačo rezultatas – 68:64 VDU-2 naudai ir Kauną „Olimpo“ vaikinai vėl palieka nuleidę galvas.

Po šio pralaimėjimo „Olimpas“ turi tris pergales ir dvi nesėkmes bei turnyrinėje lentelėje užima 7 vietą iš 16 komandų. Kitos rungtynės – penktadienį, Kauno rajone, ir sekmadienį, 15 valandą, Ukmergėje.

AUTORIAUS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas