Vilniaus RAAD nuotrauka

Kriminalai

Siesartyje brakonieriai nudūrė lašišą

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) gyvosios gamtos apsaugos inspektoriams Ukmergės rajone įkliuvo du brakonieriai, kurie Siesartyje žeberklu nudūrė lašišą.

Sostinės aplinkosaugininkai, turėdami išankstinės informacijos, kad Ukmergės rajone, Siesarties upėje, galimai brakonieriaujama, spalio 31-ąją surengė pasalą. Sutemus, apie 19 valandą, prie upės pasirodė brakonieriai. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo Ukmergės gyventojai V. K. ir M. Z.

Vilniaus RAAD pranešime rašoma, kad atėję į vietą vyrai nieko nelaukę išsitraukė paslėptą žeberklą ir pasuko tiesiai prie upės. Pasišviesdamas vienas iš brakonierių vandenyje pirmu taikymu žeberklu nudūrė lašišą. Brakonieriai nedelsiant buvo sulaikyti ir jiems buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal LT ATPK 87 str. 3 d. Jiems gresia baudos iki 289 eurų bei teks atlyginti gamtai padarytą žalą – 638 eurus.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo spalio 1 iki lapkričio 20 dienos šalyje tryliktą kartą vykdoma kasmetinė prevencinė akcija „Lašiša – 2016“. Pagrindinis jos tikslas – užtikrinti lašišų ir šlakių migracijos kelių ir neršto apsaugą.

Aplinkosaugininkai pastebi, jog kasmet vis daugiau žvejų bei neabejingų piliečių pradeda suprasti, kad lašišos yra labai svarbios mūsų vandenims, tad tik bendromis pastangomis galėsime išsaugoti ir gausinti lašišų išteklius. Todėl akcijos metu nėra svarbiausia pagauti ar nubausti brakonierius. Būtina keisti mūsų visos visuomenės mąstymą. Žmonės turi suprasti, kad saugodami lašišas jie saugo bendrą, t. y. ir savo, turtą.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Brakonierius policijos pareigunas, von is darbo. Koks gi pareigunas kokia jo pareiga ir pavyzdys?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas