P. Joneliūnas buvo nesustabdomas. Ingridos POCIŪTĖS nuotr.

Sportas

„Olimpą“ į pergalę vedė komandos kapitonas

Šeštadienį Ukmergės „Olimpas“ namuose susitiko su vienintele iki šio mačo be pralaimėjimų RKL rungtyniavusia Kretingos „Kretinga“.

Savų sirgalių palaikomas „Olimpas“ susitikimą pradėjo spurtu 8:0. Geras ukmergiškių žaidimas nuo mačo pradžios svečius išmušė iš vėžių. Pirmą kėlinį šeimininkai baigė būdami priekyje rezultatu 21:10. Antro ketvirčio metu skirtumas tarp komandų stabilizavosi ir sužaidus pusę mačo „Olimpas“ pirmavo 38:25.

Pirma trečio kėlinuko pusė, atrodė, nežadėjo nieko naujo, tačiau „Kretingos“ krepšininkai nebuvo linkę taip lengvai sudėti ginklų. Jie sugebėjo surengti spurtą, kurį laimėjo rezultatu 13:3 ir prieš pat lemiamą dešimties minučių atkarpą priartėjo 53:48. Tačiau „Olimpo“ žaidėjai svečiams nesuteikė jokių vilčių kovoti dėl pergalės. Visą laiką pirmavusi Ukmergės komanda laimėjo mačą rezultatu 74:61.

Vienas pagrindinių vedlių į pergalę buvo komandos kapitonas Paulius Joneliūnas. Jis baudos aikštelėje darė tai, ką norėjo – pelnė 24 taškus, atkovojo 14 kamuolių. Jam sėkmingai talkino 11 taškų įmetęs Rokas Janickas bei po dešimt pelnę Eduard Rogačiov ir Paulius Bružauskas.

Nemažiau svarbus buvo ir gynybos indėlis. Per pirmas dvidešimt minučių praleisti tik 25 taškai, o varžovų lyderis Aidas Viskontas, iki šiol vidutiniškai per rungtynes rinkęs po 15,5 taško, pelnė viso labo 3. Iš žaidimo A. Viskontas pataikė vos 1 metimą iš 8.

Ukmergės „Olimpo“ treneris Paulius Šermukšnis po rungtynių teigė, jog rungtynių planas pavyko, o varžovų, kaip dar nepralaimėjusios komandos, statusas buvo naudingesnis mums, o ne jiems patiems.

Artimiausios „Olimpo“ rungtynės vyks lapkričio 4 dieną, penktadienį, 19 valandą, namuose. Varžovas – Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas