Aktualijos

Pasirink globoti

Sigita BAKANAUSKIENĖ

Dvyniai Augustas ir Tomas augo stiprūs, sveiki ir tėvams didelių rūpesčių nekėlė.

Nors buvo panašūs kaip du vandens lašai, bet charakteriai skyrėsi. Augustas buvo tvarkingas ir labai atsakingas vaikas, o Tomas – atvirkščiai. Jam įvairios bėdos nutikdavo dėl kitų kaltės.

Kai berniukai pradėjo rašyti laiškus spausdintomis raidėmis, kaip ir visi vaikai pradžioje, šeimoje įvyko kai kas labai įdomaus.

Tie laiškai, žinoma, buvo Kalėdų Seniui. Nors berniukai labai stropiai užklijavo vokus ir įdėjo į tėvų nurodytą dėžutę, suaugę juos labai stropiai atklijavo ir paskaitė.

Kiekvienas atskirai abu berniukai paprašė Kalėdų Senio, kad jis jiems abiem padovanotų sesutę Saulę. Ir vardas parašytas paryškintai kiekvieno laiške.

Tėveliai tiek suglumo, kad vienas kitam tepasakė, jog niekad negirdėjo brolių pokalbių sesutės tema. O ir patys realiai nemąstė apie trečią vaiką.

Atėjo šv. Kalėdos. Tėvai supirko dovanas ir galvojo, kad viskas taip ir baigsis.

 – Mums nereikia dovanų, kurių neprašėme, – pareiškė vienu balsu broliai. – Mes prašėme sesutės Saulės. Tai mes parašėme laiške, o ar jo niekas neskaitė?

Tokios reakcijos ir šv. Kalėdų šventės tėvai nesitikėjo. Tik pasikalbėję su darželio draugais ir kitų vaikų tėvais sužinojo, kad tik apie sesutę Saulę ir kalbėjo dvyniai. Jie buvo įsitikinę, kad Kalėdų Senis ir ateis su ja į namus. Sesutė jau vaikščios ir kalbės.

Laikas ėjo, bet dvyniai nenusileido ir buvo tokie atkaklūs, kad tėvai pradėjo galvoti apie įvaikinimą.

Vieną sekmadienį šeima išsiruošė į vaikų globos namus. Tiesiog pabendrauti su likimo nuskriaustais vaikais, pasidomėti, gal yra ir įvaikinimui galimų mažylių.

 – Mamyte, tėveli, – šaukdami ir už rankų laikydami šviesią garbanotą mažą mergaitę atbėgo dvyniai, – radom Saulę.

Toliau viskas klostėsi kaip fantastiniame filme. Pasirodo, kad mergytė absoliuti našlaitė, kad ją pagimdė labai jauna mergina, kuri iš karto jos atsisakė ir išvyko iš Lietuvos. Jos niekas nelankė. Ir vardas tos mažylės – Saulė.

Šeima įveikė visas kliūtis ir formalumus. Po gero pusmečio nuo pirmos susitikimo dienos Saulė gyveno šeimoje dvynių mylima, globojama, tikras jų svajonės išsipildymas.

Jeigu jus domina globos ar įvaikinimo temos, turite neatsakytų klausimų, kreipkitės į Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro direktorę arba skambinkite tel. (8 340) 63 561, rašykite el. paštu s.bakanauskiene@ukmerge.lt .

Užs. Nr. 0015696/16

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas