J. Varžgalys sekmadienį balsuoti į Deltuvos rinkimų apylinkę atvyko su visa šeima – žmona Rima bei dukromis Toma ir Guoda.

Aktualijos, Naujausi

Seime ukmergiškiams atstovaus Juozas Varžgalys

Sekmadienį vyko 2016 m. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų pakartotinis balsavimas. Išankstiniais antro rinkimų turo balsavimo duomenimis, gerokai daugiau nei pusė į rinkimus atėjusių ukmergiškių – 7 454 (56,91 proc. dalyvavusių rinkėjų) – balsavo už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą 60 metų Juozą Varžgalį. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė 29 metų Agnė Balčiūnienė sulaukė 5 224 (39,88 proc. dalyvavusių rinkėjų) palaikymo.

Rinkėjai buvo aktyvūs

Antrame rinkimų ture balsuoti atėjo daugiau nei 40 proc. rinkėjų. Iš 32 437 rinkimų teisę turinčių ukmergiškių savo valią pareiškė 13 098.

Praėjusių Seimo rinkimų, kurie vyko 2013 metų kovą, pakartotiniame balsavime Ukmergės rinkėjai buvo ženkliai pasyvesni. Iš 34 445 į rinkėjų sąrašus įrašytų ukmergiškių balsuoti atėjo 9 150 arba 26,56 proc. Tų pačių metų kovo 3 dieną vykusiame pirmame Seimo rinkimų ture dalyvavo 11 092 arba 32,2 proc. rinkėjų.

Šiuose rinkimuose Ukmergės gyventojai aukščiausią valdžią rinko aktyviau nei šalies rinkėjai. Lietuvoje 68 apygardose į rinkėjų sąrašus įrašyta 2 405 143 rinkėjų, rinkimuose dalyvavo 913 752 (37,99 proc.).

Laimėtojas politikoje ne naujokas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas J. Varžgalys Seimo rinkimuose dalyvavo pirmą kartą. Tačiau politikoje jis nėra naujokas. Į rajono valdžią jis pateko 2004 metais, kai buvo paskirtas rajono savivaldybės administracijos direktoriumi. Šias pa-reigas ėjo devynerius metus.

Pirmą kartą savivaldos rinkimuose J. Varžgalys dalyvavo 1995 metais, mandato siekė su Valstiečių partijos sąrašu. Tuomet „valstiečiai“ laimėjo tris vietas, o J. Varžgalys sąraše buvo ketvirtas.

J. Varžgalys pirmą kartą į rajono Tarybą buvo išrinktas 2011 metų rinkimuose. Bet balandžio 14 d. atsisakė mandato dėl nesuderinamų pareigų, nes vėl buvo paskirtas į rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pa-reigas ir jas ėjo iki 2013 metų gegužės. Kai Taryba jį atleido iš direktoriaus pareigų prieš terminą, 2013-ųjų rugpjūtį J. Varžgaliui grąžintas Tarybos nario mandatas.

2015 metų kovo 1-ąją jis, kaip Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas, pagal sąrašą buvo išrinktas į Savivaldybės tarybą. Taip pat sėkmingai varžėsi tiesioginiuose mero rinkimuose ir pateko į antrą turą.

„Rinkosi tą, kuris gali daugiau duoti“

Nusprendęs kandidatuoti į Seimą politikas neslėpė, jog šiam žingsniui jį paskatino dalyvavimas tiesioginiuose mero rinkimuose. Pirmame Seimo rinkimų ture Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas J. Varžgalys dideliu optimizmu netryško, tačiau save įvardijo tarp keturių kandidatų, kurie galėtų varžytis antrame ture.

Pirmadienio rytą, kai jau buvo suskaičiuoti pakartotinio balsavimo Seimo rinkimų balsai ir paaiškėjo, kas pateko į Parlamentą, J. Varžgalio nuotaika buvo pakili: „Mano manymu, Ukmergės rinkėjai balsavo už tą kandidatą, kuris daugiau gali duoti rajonui. Prieš rinkimus, vykstant politinei kampanijai, žadėjau, kad tapęs Seimo nariu visus ketverius metus dirbsiu rajono labui. Dėsiu pastangas, kad būtų įgyvendinti visi pradėti ir numatyti projektai.“

Kalbėdamas su „Gimtąja žeme“ išrinktasis Seimo narys sakė, jog Seime norėtų dirbti Kaimo reikalų arba Aplinkos apsaugos komitetuose – srityse, kurios jam geriausiai pažįstamos.

Sėkmę lėmė nuoseklus darbas

Dalindamasis mintimis apie jo atstovaujamos politinės jėgos triumfą Seimo rinkimuose J. Varžgalys teigė, jog didžia dalimi tai lėmė partijos vadovo Ramūno Karbauskio ne vienerius metus trukęs nuoseklus darbas: „Dvi kadencijas Seime Valstiečių ir žaliųjų sąjungai atstovavo viena Rima Baškienė. Ji kažko nuveikti negalėjo. Rinkėjai mūsų partija pasitikėjo būtent dėl pirmininko deklaruojamų vertybių, realių jo pažadų. Galiu patikinti, kad tai, kas rinkėjams žadėta, nebus pamiršta. Gyventojai ženklių permainų sulauks švietimo, kultūros, kitose srityse.“

Varžovės žvaigždė tik įsižiebė

J. Varžgalys mano, kad jam laimėti rinkimus šįkart padėjo didesnė patirtis. Kalbėdamas apie savo varžovę jis sakė, jog „jos žvaigždė dar tik įsižiebė, jai viskas dar prieš akis“.

„A. Balčiūnienę neblogai pažįstu. Ją, baigusią universitetą, priėmiau į darbą rajono savivaldybėje. Ir kaip specialistę, ir kaip politikę ją vertinu gerai. Tai – jaunas, veržlus žmogus. Mano manymu, ateityje jos laukia puikios perspektyvos. Svarbu, kad ji pati to norėtų ir dirbtų“, – kalbėjo politikos senbuvis.

Kandidatė į Seimą A. Balčiūnienė sakė, kad sekmadienis jai ir dvyniams Žemynai bei Jogailai buvo džiaugsminga diena – tądien šeima šventė vyro ir tėčio Irtauto gimtadienį.

Kandidatė į Seimą A. Balčiūnienė sakė, kad sekmadienis jai ir
dvyniams Žemynai bei Jogailai buvo džiaugsminga diena – tądien
šeima šventė vyro ir tėčio Irtauto gimtadienį.

Aplenkė beveik visose apylinkėse

„Tokios sėkmės nesitikėjau…“ – pirmadienį atviravo J. Varžgalys. Antrame rinkimų ture jis pirmavo 36 rinkimų apylinkėse iš 39 rajone esančių. Didžiausio palaikymo „valstietis“ sulaukė Tolučių apylinkėje (76,92 proc.), Žemaitkiemio (76,19 proc.), Kulniškių (75,41 proc.), Balelių (73,69 proc.), Laumėnų (71,43 proc.).

Per dvi savaites teks daug nuveikti

Paklaustas, ar jo išrinkimas į Seimą gali turėti įtakos politinių jėgų išsidėstymui rajono Savivaldybės taryboje, J. Varžgalys nuo tiesaus atsakymo išsisuko: „Šia tema nenoriu kalbėti. Kol kas patylėsiu. Pirmadienio rytą buvome susitikę su rajono meru Rolandu Janicku, jis pasveikino…“

J. Varžgalį išrinkus į Seimą, prieš terminą nutrūks jo Ukmergės savivaldybės tarybos nario įgaliojimai ir jo vietą užims kitas tos pačios partijos atstovas.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 88 straipsnio 1 dalimi, Savivaldybės tarybos nariu taps Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų sąrašo, pagal kurį buvo išrinktas nebesantis Tarybos narys, pirmasis Tarybos nario mandato negavęs kandidatas – Danutė Užkurėlytė. Jei ji mandato neatsisakys, po priesaikos taps pilnateise Tarybos nare. D. Užkurėlytė dirbo praeitos kadencijos Savivaldybės taryboje.

Porą savaičių iki pirmo išrinktojo naujojo Seimo posėdžio J. Varžgalys atostogauti neketina. Jis patikino, jog per tą laiką turi nuveikti daug darbų UAB Ukmergės autobusų parke, kur iki šiol dirba direktoriaus pavaduotoju.

„Dabar didžiausias mano rūpestis – Autobusų stoties statybos“, – patikino politikas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas