Sportinių varžybų nugalėtojai.

Sveikata

„Būk fiziškai aktyvus – būk sveikas“

Jono Basanavičiaus gimnazijoje vyko kasmetinė sveikatingumo savaitė, kurios veiklos finansuotos Ukmergės rajono savivaldybės sveikatos projektų rėmimo lėšomis. Gimnazijos parengto projekto „Būk fiziškai aktyvus – būk sveikas“ tikslas – stiprinti mokinių sveikatą, tenkinti natūralų poreikį judėti, patirti judėjimo džiaugsmą ir ugdyti fizines galias bei judesių kultūrą. Sveikatingumo savaitę organizavo kūno kultūros mokytojai Vilma Grigienė, Saulius Grigas, Rasa Ordavičienė, Rimantas Masiulevičius, šokių mokytoja Egidija Merenanu ir technologijų mokytoja Irina Vaskelienė. Įnirtingos kovos virė krepšinio, futbolo ir tink-linio varžybose, kuriose dalyvavo gausus būrys gimnazistų, nes minėtos sporto šakos ypač mėgiamos mokinių. Krepšinio aikštelėje nenugalimos buvo 2a ir 3b klasės vaikinų bei 1b merginų komandos, tarp tink-lininkų stipriausiomis tapo 2b ir 4a, o futbolo varžybose – 1a ir 4d klasių komandos.

Stalo teniso rungtyje nugalėjo Eglė Leleikaitė (4b), Vytautas Kviklys (1b) ir Nojus Verbickas (3a). Sportiškiausia klase iš jaunesniųjų gimnazistų pripažinti 1a klasės mokiniai, o tarp vyresniųjų — 4b. Laimėtojai apdovanoti pereinamosiomis taurėmis, o varžybų nugalėtojai ir prizininkai – medaliais.

Sveikatingumo savaitės metu skaitykloje duris atvėrė publicistinė paroda „Sporto istorijos puslapiai“, kuriai medžiagą rinko gimnazijos ketvirtokai. Joje pasakojama apie pokario sporto renginius mūsų rajone, gimnazijos sportinius laimėjimus šiuo sudėtingu laikotarpiu.

Taip sutapo, kad savaitės metu gimnazijoje vyko Erasmus+ Comenius projekto šalių vizitas. Buvo atvykusios delegacijos iš Rumunijos, Vengrijos, Ispanijos, Graikijos, Olandijos, Prancūzijos. Gimnazistai pakvietė svečius dalyvauti tradicinėje patiekalų degustacijoje. Mokiniai pristatė vizituojančių šalių nacionalinius ir tradicinius patiekalus, svečiai degustacijai atvežė tradicinių produktų iš savo šalių virtuvių (chalvos, sūrių, alyvuogių ir t. t). Užsieniečiai mielai įsijungė žaisdami netradicines estafetes, šokdami flash mob‘ą. Sveikatingumo savaitės organizatoriai, gimnazistai ir svečiai pasidalino geromis emocijomis, naujomis patirtimis, kurios patvirtino sveikos gyvensenos svarbą mūsų gyvenime.

Jono Basanavičiaus gimnazijos kūno kultūros, technologijų ir menų metodinės grupės narių nuomone, šis nedidelis, bet labai svarbus gimnazijoje vykęs renginys mokė formuoti komandinius įgūdžius, gerbti varžovus, kurti draugišką atmosferą.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas