Pareigūnai stabdė automobilius.

Kriminalai

Blaivumo kontrolės rezultatai: du apsvaigę vairuotojai

Spalio 18-osios rytą, nuo 6 iki 8 valandos, Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai tikrino vairuotojų blaivumą.

Kaip informavo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė, priemonės metu dirbo šeši pareigūnų ekipažai. Blaivumo kontrolė buvo vykdoma judriausiose miesto gatvėse. Per dvi valandas nustatyti du neblaivūs vairuotojai. Apie 7 valandą Žiedo gatvėje buvo sulaikyta automobilį vairavusi moteris. Papūtus į alkotesterį, jai nustatytas lengvas – 0,7 promilės – girtumo laipsnis. Dar vienas neblaivus vairuotojas sulaikytas apie 7.20 valandą Vilniaus gatvėje. Jam taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis, į alkotesterį jis įpūtė 1,02 promilės. Šie asmenys buvo nušalinti nuo vairavimo. Jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai.
Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad toks pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų šešių mėnesių.

Taip pat antradienį vykdytos priemonės metu buvo sustabdyti penki transporto priemones vairavę asmenys, kuriems nustatytas leistinas alkoholio kiekis kraujyje, tai yra jų girtumas neviršijo 0,4 promilės ribos. Iš viso patikrinta per 100 vairuotojų.

Tokios trumpalaikės blaivumo kontrolės priemonės Ukmergės mieste bei rajone bus vykdomos nuolat.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas