Kartu minėjo Pagyvenusių žmonių dieną.

Kultūra

Senjorų popietė „Padovanok sau šventę“

Albina VERENIENĖ

Pagyvenusių žmonių asociacijos (PŽA) skyriaus pirmininko pavaduotoja

Bėga, nubėga mūsų metai, tarsi upių vanduo, nusinešdami sena ir atnešdami nauja. Džiaugiamės ne tik gyvendami gražiame ir ramiame gamtos prieglobstyje – Veprių seniūnijos Sližių kaime, bet, svarbiausia, čia gyvenančiais žmonėmis, kurie nepraranda vilties, noro bendrauti, yra neabejingi kito skausmui, užjaučiantys kaimyną, skuba padėti, paguosti. Kartu yra ir šventėje, ir bėdoje.

Atsakingai senjorai ruošėsi paminėti Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną. Išradingos rankdarbių mėgėjos Janina Savickienė, Ona Milda Stulpinienė, Marytė Žilinskienė ir kitos savo mezginius, nėrinius, paveikslėlius, siuvinius sunešė į parodą. Kiekvienas darbelis šiltas, gražus, originalus, kruopščiai atliktas kvietė sustoti ir pasigrožėti. Kitos senjorės ruošė valgius parodomajam stalui „Močiutės vaišės“. Regina ir Janina Savickienės kepė skanius pyragus, Stefa Sadauskienė, Jadvyga Kuolienė, Marytė Žilinskienė, Janina Bartkevičienė, Aldona Ptakienė paruošė įvairias salotas, mišraines, troškinius, kitos slėgė sūrius, kepė duonelę. Visos užrašė savo valgių receptus.

Mūsų kaimo poetė O. M. Stulpinienė ta proga net eilėraštį sukūrė. Todėl senjorų popietė „Padovanok sau šventę“, kuri vyko jaukioje, išpuoštoje Sližių krašto bendruomenės salėje, paliko šiltus prisiminimus. Čia netrūko sveikinimų, nuotaikingų dainų, geros nuotaikos, atsiminimų ir linksmybių.

PŽA Sližių skyriaus pirmininkas Steponas Jankeliūnas dėkojo senjorams už nuveiktus darbus, sutvarkytą namų aplinką, už tai, kad randa laiko ir noro kelionėms, knygų skaitymui, susiranda mėgstamos veiklos. Išėjusius iš mūsų Amžinybėn pirmininkas pakvietė pagerbti tylos minute.

Šiltus sveikinimus ir saldų tortą atvežė Veprių seniūnės pavaduotoja Dalia Radzevičienė. Savo tarpe turėjome ir šių metų jubiliatų. Ryžto, laimės, džiaugsmo, geros sveikatos ir saulėtų dienų jiems linkėjo bendruomenės pirmininkė Rasa Vasiliauskienė. Ji kartu su S. Jankeliūnu jubiliatams įteikė sveikinimo raštus ir gėlių. Šventėje dalyvavo ir gražų paveikslą senjorams įteikė Sližių dvaro savininkė Saulė Vidžienė.

Savo prisiminimais apie tėviškę dalinosi mūsų kraštietė J. Kuolienė. Ji gėrėjosi, kad garbaus amžiaus žmonės moka džiaugtis gyvenimu ir yra tokie išradingi. Į savo vaikystės dienas sugrįžo Genė Gvozdienė ir S. Sadauskienė. Labai šiltai, nuoširdžiai ir įdomiai jos pasakojo apie savo tėvelių darbštumą, dorumą ir sugebėjimą tais sunkiais laikais išmaitinti gausią šeimą, leisti į mokslus vaikus, įskiepyti jiems taupumo, sąžiningumo ir pagarbos jausmus.

Daug juoko sukėlė A. Ptakienės ir Ingridos Graužinienės vaidyba. Visus sužavėjo moterų ansamblio atliekamos jaunystės dainos ir romansai. O kai Stasė Novikienė ir Kęstutis Radzevičius užgrojo smagią polką, senjorai sukosi kaip jaunystėje…

Ant stalų netrūko vaišių, kurias paruošė ir kvietė ragauti darbščiosios šeimininkės M. Žilinskienė ir Gintutė Verenytė.

Šventė reikalinga kiekvienam, ji praskaidrina mūsų kasdienybę.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas