Renginį vedė Antano Smetonos gimnazijos gimnazistai.

Aktualijos, Naujausi

Gėlės ir sveikinimai puošė Mokytojų dieną

Spalio penktąją, kaip ir kasmet, pažymėta Tarptautinė mokytojų diena. Gėlės, šypsenos ir sveikinimai pedagogus lydėjo visą dieną, o šventė buvo vainikuota spalvingu renginiu Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje (UTVM).

Šventė netradicinėje vietoje

Tarptautinės mokytojų dienos renginys anksčiau vykdavo Kultūros centro salėje. Kadangi ten šiuo metu vyksta intensyvūs remonto darbai, šventei reikėjo ieškoti naujos vietos.

Pedagogus pasitiko visiškai pasikeitusi UTVM sporto komplekso krepšinio salė. Mokytojai ir svečiai įėję pro duris žengė raudonu kilimu. Čia buvo pritemdytas apšvietimas, mirgėjo įvairiaspalvė šviesų gama. Salės gale buvo įrengta scena, kurią atgabeno ir sukonstravo UAB „Ukmergės butų ūkis“ darbuotojai.

Visi norintys galėjo nusifotografuoti šalia fotosienos.

Visi norintys galėjo nusifotografuoti šalia fotosienos.

Visi norintieji galėjo nusifotografuoti prie specialiai šiam renginiui padarytos fotosienos. Juos įamžino Antano Smetonos gimnazijos moksleivis Titas Morkūnas. Neilgai trukus visos nuotraukos buvo iškabintos ant salėje ištempto tinklo. Pasibaigus renginiui svečiai savo nuotraukas galėjo nusikabinti ir pasiimti su savimi.

Visos šventės organizavimas ir vedimas šiais metais buvo patikėtas Antano Smetonos gimnazijai. Gimnazistai renginį pradėjo eilėmis ir dainomis.

Apdovanoti geriausieji

Vienu svarbiausiu Mokytojų dienos momentu tapo Ukmergės rajono metų mokytojų 2016 apdovanojimai. Šių metų geriausių pedagogų laurus nuskynė Jono Basanavičiaus gimnazijos fizikos mokytoja Marina Aukštuolienė, Sporto centro mokytojas Artūras Sakas ir Antano Smetonos gimnazijos anglų kalbos mokytoja Daiva Vaišvilienė. Apie kiekvieną iš geriausių šių metų pedagogų salėje įrengtame ekrane buvo parodytas filmukas. Apie juos kalbėjo mokiniai, kolegos, vaizdo siužetai buvo pritaikyti pagal jų dėstomus dalykus. Pristatant M. Aukštuolienę ekrane mirgėjo fizikos „triukai“, A. Saką – imtynių elementai, o D. Vaišvilienė skambant Didžiosios Britanijos himnui „Dieve, sergėk karalienę“ netgi buvo pavaizduota kaip karalienė. Renginį vedę gimnazistai jiems uždavė po kelis klausimus, po to geriausi mokytojai apdovanojimus atsiėmė iš rajono mero Rolando Janicko rankų. Vėliau juos pasitiko kolegų linkėjimai ir gėlių jūra.

Geriausi 2016 metų mokytojai. Iš kairės – M. Aukštuolienė, A. Sakas, D. Vaišvilienė.

Geriausi 2016 metų mokytojai. Iš kairės – M. Aukštuolienė, A.
Sakas, D. Vaišvilienė.

Pedagogai sveikinimų sulaukė ir dar daugiau. Padėkas jie gavo nuo Lietuvos Respublikos Seimo pirmininko, už nuoširdžią ir kūrybingą pedagoginę veiklą padėkos raštai įteikti nuo Švietimo ir mokslo ministerijos. Už aktyvią ir kūrybingą pedagoginę veiklą dėkojo R. Janickas. Už edukacinės aplinkos kūrimą ir puoselėjimą – rajono savivaldybė.

Šventinį renginį vainikavo rajono savivaldybės dovana mokytojams – Evelinos Sašenko koncertas. 2011-aisiais Lietuvai Eurovizijos dainų konkurse atstovavusi unikalaus balso savininkė kartu su dviem savo grupės nariais dainavo prancūziškai. Ekrane besikeičiantys Paryžiaus vaizdai suteikė šventei jaukumo, o klausytojams ir žiūrovams kūrė romantišką nuotaiką.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas