Programos instruktoriai R. Platūkis, R. Jakštienė ir K. Krivickienė.

Jaunimas

Dalyvaujame DofE programoje

Kristina KRIVICKIENĖ

Jono Basanavičiaus gimnazijos direktoriaus pavaduotoja

neformaliam ugdymui

Nuo rugsėjo mėnesio mūsų gimnazijoje pradėjo veikti pasaulyje gerai žinoma neformalaus ugdymo programa jaunimui The Duke of Edinburgh‘s International Award (DofE). Įvertinus gimnazistų susidomėjimą šia veikla, gimnazijos direktorius Valentinas Gendvilis ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro nacionalinės DofE programos vadovė Inga Čėsnaitė gegužės mėnesį pasirašė programos vykdytojo licencinę sutartį, o rugsėjo mėnesį įvyko programos instruktorių mokymai.

Gimnazijoje programą vykdo du patyrę pedagogai – anglų kalbos mokytoja, DofE instruktorė Rima Jakštienė ir biologijos mokytojas, DofE žygių instruktorius Raimondas Platūkis. Komandai vadovauja direktoriaus pavaduotoja neformaliajam ugdymui Kristina Krivickienė.

DofE tarptautinių apdovanojimų programa – išskirtinė ugdymosi programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 24 metų, padedanti jiems ugdyti savo talentus, mokytis iš patirties įveikiant iššūkius ir įprasminant savo laisvalaikį.

Programa pradėta 1956-ais metais Edinburgo hercogo princo Filipo ir vokiečių edukologo Kurt Hahn iniciatyva. Vėliau ji buvo aktyviai tobulinama, įsitraukiant aktyviam mokymosi iš patirties idėjų skleidėjui, patyrusiam alpinistui lordui Džonui Hantui. DofE apdovanojimų programoje jau dalyvavo daugiau nei 8 milijonai jaunuolių iš 140-ies pasaulio šalių. Programa Lietuvoje įgyvendinama nuo 2006 metų, anksčiau ji buvo vadinama „Tarptautiniai jaunimo apdovanojimai“.

Dalyvaudami DofE apdovanojimų programoje jaunuoliai išsikelia asmeninio tobulėjimo tikslus. Kadangi kiekvienas žmogus yra unikalus, jaunuolių tikslai taip pat yra individualūs. Siekdami savo tikslų, jaunuoliai dalyvauja reguliariuose susitikimuose su programos vadovais, kurie padeda įveikti kylančius iššūkius, atrasti vidinę motyvaciją tobulėjimui. Vadovai taip pat padeda pastebėti vykstantį pokytį, atpažinti situacijas, kuriose jaunas žmogus ugdosi efektyviausiai.

Merginos ir jaunuoliai programoje dalyvauja savanoriškai, savo laisvu laiku. Programa orientuojasi į mokymąsi iš gerosios patirties, taip padedant atsiskleisti užslėptiems talentams. Pabaigus pasirinktą programos lygmenį, jaunuoliams įteikiami tarptautiniai sertifikatai ir nuopelnus atspindintys ženkleliai. Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos vyksta Didžiosios Britanijos ambasadoje Vilniuje. Kadangi programa vienija jaunus žmones, suinteresuotus savo tobulėjimu, dažnu atveju ji padeda surasti bendraminčių, kurie tampa artimais draugais ar verslo partneriais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas