Rajono meras R. Janickas ir savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė apdovanojo Vaikų globos namų vyriausiąjį socialinį darbuotoją N. Šnioką – vieną iš nedaugelio šioje srityje dirbančių vyrų.

Aktualijos, Naujausi

Socialiniai darbuotojai – kariai, kovojantys svetimų bėdų lauke

Antradienį Kraštotyros muziejaus, buvusio „Draugystės“ kino teatro, iškilmių salėje rinkosi rajono socialiniai darbuotojai. Jie pakviesti pažymėti Lietuvos socialinių darbuotojų dieną. Į renginį sugužėjo ne tik rajono seniūnijose, įstaigose socialines paslaugas teikiantys žmonės, bet ir sveikintojai, meninių kolektyvų saviveiklininkai.

Sveikindamas susirinkusius rajono meras Rolandas Janickas kalbėjo apie tai, jog socialiniams darbuotojams prisieina atlikti darbus, kurių galbūt nepadarė tėvai, pedagogai, gydytojai, psichologai. Šios profesijos atstovams tenka didžiulė atsakomybė siekiant, kad problemų turintys žmonės taptų visaverčiais visuomenės nariais. Deja, šios didžiulės moralinės ištvermės reikalaujančios pastangos dar nėra tinkamai vertinamos. Jis teigė, kad socialiniai darbuotojai verti geresnio atlygio, o svarbiausia – didesnės pagarbos ir supratimo.

Renginyje pagerbti rajono socialiniai darbuotojai.

Renginyje pagerbti rajono socialiniai darbuotojai.

Renginio metu buvo įteiktos rajono savivaldybės mero padėkos ir suvenyrai Šešuolių seniūnijos socialinei darbuotojai Daivai Macijauskienei, Deltuvos seniūnijos socialinei darbuotojai Vaidai Vaičaitienei, rajono Nestacionarių socialinių paslaugų centro socialinėms darbuotojoms Laimai Motiejūnienei ir Jolitai Pupelytei, Vaikų globos namų vyriausiajai socialinei darbuotojai Vidai Kolesovienei ir vyriausiajam socialiniam darbuotojui Nerijui Šniokai.

Į šventę atvykęs Ukmergės Rotary klubo prezidentas Arnoldas Jonaitis sakė, jog ir klubo narių, ir socialinių darbuotojų tikslai panašūs – padėti tiems, kurie nesugeba tinkamai savimi pasirūpinti. Jis pastebėjo, kad dauguma šios sferos darbuotojų – moterys, ir jos yra lyg kariai, kovojantys svetimų bėdų lauke.

A. Jonaitis Rotary klubo apdovanojimą įteikė J. Levickienei.

A. Jonaitis Rotary klubo apdovanojimą įteikė J. Levickienei.

A. Jonaitis įteikė Rotary klubo apdovanojimą Taujėnų seniūnijos socialinei darbuotojai Jurgitai Levickienei.

Susirinkusiems koncertavo moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“, Meno mokyklos Muzikos skyriaus auklėtiniai.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Koncertuoja Meno mokyklos auklėtiniai.

Koncertuoja Meno mokyklos auklėtiniai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas