Ukmergės futbolininkai progų turėjo, tačiau rezultato persverti nebespėjo. AUTORIAUS nuotr.

Sportas

„Spartakas“ stabtelėjo namuose

Penktadienį Ukmergėje buvo sužaistos Vilniaus miesto III Lietuvos futbolo lygos septynioliktojo turo rungtynės. Mūsų miestui atstovaujančiai vienuolikei nepavyko pasiekti pergalės.

Varžybos svečių iš Vilniaus prašymu prasidėjo kiek netradiciniu laiku – vos pusvalandis po septynioliktos valandos. Vis dėlto tai buvo daugiau „Fakyrai-AD MEN“, o ne ukmergiškių problema. Būtent vilniečiams rungtynėse padėti negalėjo keli žaidėjai. „Spartakas“ savo ruožtu susirinko beveik stipriausios sudėties.

Nors pirmoji mačo pusė buvo kovinga ir apylygė, nedidelį pranašumą turėjo svečiai. Jų atakos buvo organizuotesnės ir kamuolys daugiau laiko praleisdavo ukmergiškių aikštės pusėje. „Spartakui“ nesisekė sukurti progų puolantiems žaidėjams. O kėlinio viduryje įvykęs epizodas pakeitė rungtynių eigą iš esmės. Ukmergiškis baudos aikštelėje prasižengė prieš „Fakyrų“ futbolininką ir teisėjas skyrė vienuolikos metrų baudinį. Svečiai, jį realizavę, išsiveržė į priekį.

Antroji varžybų pusė pabudino tiek mūsų miesto futbolininkus, tiek sirgalius. Nors pastarųjų nebuvo gausu, komandą jie palaikė iš širdies. Tai paskatino ukmergiškių atakų bangas. Viena kita ataka vis artino komandą prie įvarčio. Kol galų gale, po baudos smūgio, kamuolys, pataikęs į gynėjus, atšoko tiesiai po varžovų pražiopsoto Tomo Bielicko kojomis, kuris stipriu smūgiu iš kelių metrų „sušaudė“ vartininką.

Išlyginus rezultatą ukmergiškių akyse degė noras laimėti. Varžovai atrodė tarsi pakrikę. Žaidimas beveik visą laiką vyko jų aikštės pusėje. Atakos baigdavosi smūgiais į vartus, tačiau tikslo pasiekti vis nepavykdavo. Paskutinis teisėjo švilpukas reiškė, kad rungtynės baigėsi lygiosiomis.

„Spartakui“ pergalė kovojant dėl aukščiausių vietų būtų buvusi labai svarbi. Po lygiųjų nuo lyderių „Granito“ (Vilnius) futbolininkų atsiliekame trimis taškais, nuo antroje vietoje esančių „Navigatorių“, kurie taip pat paskutines savo rungtynes su varžovais pasidalino po tašką, dviem.

Kitas varžybas ukmergiškiai žais būtent prieš sostinės „Navigatorius“ išvykoje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas