A. Mickūnaitė – viena geriausių savo amžiaus šachmatininkių Lietuvoje.

Sportas

Aštuonmetė šachmatininkė – Europos čempionate

Praėjęs pavasaris buvo labai sėkmingas Ukmergės sporto centro šachmatininkei Agnei Mickūnaitei. Aštuonmetė trijose savo amžiaus grupės šachmatų rungtyse – žaibo, greitųjų ir klasikinėje – iškovojo antras vietas. Labiausiai vertinamas medalis klasikinių šachmatų rungtyje.

Po šių pasiekimų Agnė buvo pakviesta kartu su Lietuvos rinktine dalyvauti rugpjūčio 17–28 dienomis Prahoje vykusiame Europos klasikinių šachmatų čempionate. Turnyre šiemet dalyvavo rekordinis sportininkų skaičius – 1 309 šachmatininkai iš 49 šalių. Didžiausiomis delegacijomis galėjo pasigirti Čekija – 185 ir Rusija – 131 šachmatininkas. Mūsų šaliai atstovavo 16 loginio žaidimo asų.

Organizatoriai paruošė įspūdingą varžybų atidarymą. Didžiulėje šachmatų lentoje buvo sužaista partija su gyvais šachmatais. Juos inscenizavę aktoriai tai atliko įdomiai ir išradingai. Vakare renginį vainikavo fejerverkai.

Dalyviai rungėsi šešiose amžiaus grupėse, čia laukė per šimtą varžovų. Reikėjo sužaisti devynias partijas – tik po vieną kasdien, nes kova prie šachmatų lentos trukdavo daugiau nei keturias valandas.

A. Mickūnaitė žaidė gražiai, tačiau iki pergalių pritrūko patirties ir ištvermės. Po dviejų valandų žaidimo Agnė jausdavosi pavargusi, pirmaudama darydavo klaidas ir pralošdavo arba baigdavo lygiosiomis. Galutinis rezultatas: iš devynių partijų – dvi pergalės, dvejos – lygiosios ir Europos čempionate užimta 54 vieta.

Panašiai sekėsi ir kitiems Lietuvos šachmatininkams. Geriausiai pasirodė panevėžietė Skaistė Šaumanaitė, kuri aštuoniolikmečių merginų grupėje iškovojo devintą vietą.

Nepralenkiami buvo Rusijos atstovai, visose amžiaus grupėse iškovoję net po kelias prizines vietas.

Dalyvavimas šiame prestižiniame turnyre ir Agnei, ir jos trenerei Virginijai Savickienei suteikė daug patirties bei suvokimo, ką reikia tobulinti treniruotėse. „Juk Agnė dar tik antrokė, ir tikiu, kad ji džiugins visus savo laimėjimais, nes yra be galo gabi, darbšti ir turi daug noro mokytis naujų dalykų“, – sakė trenerė.

Ukmergiškių delegacija išvykos metu patyrė ir daug įspūdžių. Laisvą nuo žaidimo dieną buvo aplankytas vienas iš geriausių Europoje Prahos zoologijos sodas. Po sužaistų partijų trenerė su jaunąja šachmatininke vaikščiojo Čekijos sostinės senamiesčio gatvėmis ir kasdien atrasdavo ką nors naujo bei itin gražaus.

Už galimybę dalyvauti Europos čempionate trenerė dėkoja Sporto centrui, UAB „Baltukmės statyba“, draudimo brokerių bendrovei „Socialinės garantijos“ Ukmergės skyriaus darbuotojams ir Agnės tėveliams.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas