Atnaujintomis patalpomis ypač džiaugiasi jų gyventojai.

Aktualijos, Naujausi

Jasiuliškiuose – renovuoto korpuso atidarymo iškilmės

Praėjusią savaitę Jasiuliškių socialinės globos namuose po atlikto kapitalinio gyvenamųjų patalpų remonto duris atvėrė trečiasis korpusas. Jo renovacija truko dvejus metus ir atsiėjo 385 tūkst. eurų. Atsinaujinusiuose globos namuose vykusiame renginyje dalyvavo nemažas būrys garbių svečių, tarp kurių buvo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, darbus vykdžiusios UAB „Baltukmės statyba“ vadovas Alvydas Pelakauskas.

Jasiuliškių socialinės globos namuose teikiamos ilgalaikės socialinės globos paslaugos suaugusiems asmenims, turintiems psichinę negalią. Šiuo metu čia gyvena 291 globotinis. Renovuotame trečiajame korpuse apgyvendinti 45 asmenys, kuriems nustatyta sunkesnė ligos forma. Iš jų 20 žmonių yra slaugomi, keli – beveik nesikelia iš lovų. Šiems žmonėms bei juos prižiūrinčiam personalui ypač reikalingos geros sąlygos. Kapitalinio remonto metu iš esmės buvo keičiama santechnika, elektros instaliacija, įrengta papildomų sanitarinių mazgų, sutvarkyti vamzdynai, ventiliacija, šildymo sistema, pertvarkytos bendros patalpos, atnaujinti kambariai, socialinių darbuotojų kabinetai, kirpykla. Vykdant renovaciją pirmo aukšto priestate įrengtas reikalavimus atitinkantis rūkomasis, o antrame aukšte – jauki virtuvėlė su nauja įranga ir baldais.

Patalpas pašventino klebonas L. Grikietis.

Patalpas pašventino klebonas L. Grikietis.

Jasiuliškių socialinės globos namų direktorius Vilius Petrauskas, džiaugdamasis dvejų metų darbo rezultatu, pripažino, jog remontas buvo tarsi iššūkis. Teko gerokai susispausti, gyventi „karo lauko sąlygomis“ – po penkis viename kambaryje, kraustytis iš vienos pusės į kitą, valgį gyventojams nešioti per lauką ir pan. Tačiau nepatogumai greitai pasimiršo ir dabar visi gali mėgautis patogiomis, išgražėjusiomis gyvenimo ir darbo sąlygomis.

Už pagalbą, rūpestį V. Petrauskas ypač dėkojo dažnai Jasiuliškiuose apsilankančiai Seimo pirmininkei L. Graužinienei, kuri čia jau turi ir nemažai draugų. Ji visada aplanko kurčnebylę buvusią savo kolegę Marytę, taip pat dailės darbais pagarsėjusią Svetlaną. Ji ir šįkart susitiko su Seimo pirmininke, viešnagės metu nesitraukdama visur ją lydėjo.

„Smagu, kad daugiau šypsotės ir jaučiate pagerėjimą“, – iškilmių metu kalbėjo L. Graužinienė, pridurdama, jog galimybė padėti atsiranda, kai to ieškai.

Ministrė A. Pabedinskienė taip pat pasidžiaugė jaukiomis patalpomis ir padėkojo renovaciją vykdžiusios UAB „Baltukmės statyba“ darbuotojams, įteikdama direktoriui A. Pelakauskui padėką.

Šios statybinės bendrovės darbu patenkinti ir visi jasiuliškiečiai. Kaip sakė V. Petrauskas, statybininkai dirbo kokybiškai, tardamiesi, konsultuodamiesi ne tik su globos namų administracija, bet ir išklausydami globotinių patarimų. Be to, visi darbai buvo baigti anksčiau numatyto laiko.

Šeimininkai svečiams rodė išgražėjusius kambarius.

Šeimininkai svečiams rodė išgražėjusius kambarius.

Su pabaigtuvėmis sveikino ir rajono meras R. Janickas, kuris svečiams padėkojo už suteiktą pagalbą bei atsakingai įvykdytus darbus.

Žodį tarė ir Jasiuliškių socialinės globos namų gyventoja Žana. Visų globotinių vardu kalbėjusi neįgali moteris gyrė direktorių V. Petrauską, darbuotojus, kurie nuoširdžiai visais rūpinasi.

Vidiškių Švč. Trejybės parapijos klebonas Laurynas Grikietis pašventino po kapitalinio remonto atsinaujinusias patalpas ir pakvietė bendrai maldai.

Vėliau, perkirpus atidarymo juostelę, visi turėjo galimybę pasivaikščioti po išgražėjusį korpusą, pasikalbėti su gyventojais, paragauti naujoje virtuvėlėje iškeptos naminės duonos.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas