Sportas

Po „Spartako“ kojomis – turnyro lyderiai

Lietuvos futbolo III Vilniaus lygos kovos artėja prie finišo tiesiosios. Labai svarbią pergalę 16 ture iškovojo Ukmergės „Spartakas“.

Šeštadienį ukmergiškiai išvyko į Vilnių, kur jų laukė grėsmingas varžovas – vietos „Granitas“. Dešimt rungtynių paeiliui laimėję vilniečiai buvo laikomi ne tik varžybų favoritais, tačiau ir pagrindiniais pretendentais sezono pabaigoje pasipuošti aukso medaliais.

Prieš mačą socialiniame tinkle „Facebook“ surengtame totalizatoriuje spėliojantieji kone vienbalsiai pergalę prognozavo „Granitui“. Ukmergiškiai su dideliu džiaugsmu šias prognozes paneigė.

Dviejų turnyro lentelės viršuje esančių komandų dvikova buvo tokia, kokia ir turėjo būti – kieta, emocinga ir intriguojanti. Abi ekipos kovojo dėl kiekvieno centimetro aikštėje, pavojingesnių atakų buvo tiek vienoje, tiek kitoje aikštės pusėje. Pirmas ir vienintelis bei rungtynių baigtį nulėmęs įvartis buvo įmuštas antrojo kėlinio pradžioje. „Spartako“ žaidėjas Tomas Bielickas kairiajame krašte prie savęs sutraukė kelis varžovus ir tiksliai perdavė kamuolį baudos aikštelėje prieš pat vartus stovėjusiam Mindaugui Morkūnui. Jis nuginklavo varžovų vartininką ir puolė į glėbį savo komandos draugams. Nors vilniečiai dėjo dideles pastangas rezultatui išlyginti, svečiai iš Ukmergės atsilaikė ir nuaidėjus teisėjo švilpukui džiaugėsi pergale. Vilniaus „Granitą“ šiame sezone „Spartakui“ pavyko nugalėti abu kartus.

Komandos kapitonas Igoris Krasinas po rungtynių „Gimtajai žemei“ sakė, kad antrą kartą įveikus tokią stiprią komandą jausmas yra labai geras, tačiau šios rungtynės jau yra praeitis ir reikia susikaupti ateinančioms varžyboms. „Pavasarį taip pat įveikėme „Granitą“, tačiau iškart po to patyrėme skaudų pralaimėjimą, todėl reikia susikoncentruoti į būsimas varžybas“, – sakė jis. Anot I. Krasino, pergalę lėmė darni komandinė gynyba, žaidėjai atidavė visas jėgas ir kovojo kaip vienas kumštis.

Po šios pergalės „Spartakas“ ne tik sustiprino savo šansus pasibaigus sezonui pasidabinti medaliais, bet ir sugrąžino intrigą kovoje dėl pirmos vietos. Šiuo metu ukmergiškiai po 16 rungtynių turi 36 taškus ir tik vienu atsilieka nuo lyderio „Granito“. Trečioje vietoje esantys „Navigatoriai“ per 15 rungtynių yra surinkę 35 taškus. Lyderių trejetas nuo kitų komandų atitrūkę gana solidžiai. Po netikėto ketvirtoje vietoje buvusių „Ozo“ pralaimėjimo lygos autsaideriams, „Spartakas“ juos lenkia jau 12 taškų. Iki turnyro pabaigos liko 6 rungtynės.

Artimiausios rungtynės vyks šeštadienį, 16 valandą, Ukmergės miesto stadione. Varžovas – šeštoje pozicijoje esantys „Fakyrai-AD MEN“.

Komandos archyvo nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas