Iš kairės – R. Valentienė, R. Boškevičienė, R. Petronytė-Bražėnienė.

Naujausi, Sportas

Ukmergė žengia į Lietuvos moterų krepšinio lygą

Krepšinis bunda – taip būtų galima apibūdinti šios sporto šakos pastaruosius įvykius mūsų rajone. Vos pasibaigus vasarai sulaukėme dviejų gerų naujienų – vyrų komanda „Olimpas“ pakviestas į aukštesnį divizioną, o moterys sulaukė aukščiausios Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) pripažinimo ir jau šį rudenį pradės kovas tarp geriausių šalies krepšininkių.

Ketvirtadienį rajono savivaldybės salėje vyko speciali spaudos konferencija, skirta Ukmergės moterų krepšinio klubo iššūkiams ir naujovėms aptarti patekus į LMKL. Su spaudos atstovais susitikti atvyko komandos vadovė Rima Boškevičienė bei buvusios ir esamos iš mūsų miesto kilusios šalies krepšinio žvaigždės – Rima Valentienė, Vita Kutkienė ir Rima Petronytė-Bražėnienė.

Istorinis įvykis

2015–2016 metų sezone Ukmergės moterų krepšinio klubas rungtyniavo „Akvilės“ lygoje, kuri įvardijama kaip antra pagal pajėgumą šalies moterų krepšinyje. Komanda, pusfinalio varžybose vos vienu tašku nusileidusi Kauno „Aisčių“ ekipai, turnyre užėmė trečią vietą. Dėl savo pasiekimų ir požiūrio į jaunimą ukmergiškių komanda LMKL vadovų buvo pakviesta prisijungti prie stipriausių šalies ekipų. Patekti į aukščiausią lygą niekada nebuvo pavykę nė vienai Ukmergės vyrų ar moterų krepšinio komandai.

Anot R. Valentienės, norima sukurti komandą, kuri būtų stipri vidutiniokė lygoje. Šiuo metu vyksta sudėties formavimas, už kurį atsakingas trenerių štabas. Pagrindiniu strategu išlieka Gitautas Kievinas, jam kaip ir pernai talkins R. Petronytė-Bražėnienė. Prie trenerių štabo prisijungia ir visai neseniai krepšininkės karjerą baigusi R. Valentienė.

Planuojama, kad komanda bus sudaryta iš jaunų ir perspektyvių krepšininkių. Žaidėjų amžius – nuo 15 iki 25 metų. Nepamirštamos ir Ukmergės sporto centro auklėtinės. Trys geriausios treniruojasi su komanda ir turės galimybę save išbandyti stipriausiame šalies čempionate.

Iš viso LMKL 2016–2017 metų sezone varžysis 7 komandos. Ukmergiškių varžovėmis bus ekipos iš Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Marijampolės. Planuojama, kad čempionatą Ukmergės moterų krepšinio klubas pradės spalio 8 dieną namuose, Technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekse.

Ateinančiame sezone krepšinio fanai Ukmergėje galės stebėti mūsų miestui atstovaujančią vieną perspektyviausių šalies krepšininkių. Komandoje žais iš Biržų kilusi, pernai Utenoje rungtyniavusi Martyna Petrėnaitė. Lietuvos U-18 rinktinės narė apsigyveno Technologijų ir verslo mokyklos bendrabutyje, čia planuoja baigti dvyliktą klasę. Mergina domina daugybę JAV universitetų ir manoma, jog kitais metais jos karjera pakryps būtent ten.

Iššūkis – finansai

Vienu iš svarbiausių uždavinių, kurį komanda turės įgyvendinti, R. Boškevičienė įvardijo finansų pritraukimą.

Vyrų krepšinyje aukščiausioje LKL lygoje norintys rungtyniauti klubai turi turėti bent 300 000 eurų biudžetą. Spaudos konferencijos metu buvo teigiama, kad moterims pakaktų ir dešimtadalio šios sumos. Tačiau tokie pinigai didelių laimėjimų negarantuotų. Praėjusiame sezone turnyrinės lentelės dugne likusios Šiaulių komandos finansinis pajėgumas buvo apie 50 000 eurų.

R. Boškevičienės teigimu, pritraukti privatų verslą remti sportą yra labai sudėtinga. „Būtume labai dėkingi, jeigu atsirastų žmonių, mylinčių krepšinį ir norinčių finansiškai prisidėti prie klubo gerovės“, – sakė komandos vadovė.

Moterų krepšinį siekiama gaivinti iš nuosmukio

Šalyje veikiančioms krepšinio mokykloms kasmet vis sunkiau sekasi pritraukti mergaites lankyti treniruotes. Visoje Lietuvoje yra vos 13 savivaldybių, kur vyksta tokie užsiėmimai.

Siekiant gerinti padėtį, LMKL pradėjo projektą „Tapk krepšinio žvaigžde“. Jis ketvirtadienį startavo būtent Ukmergėje. Žinomi šalies moterų krepšinio veidai, pasipuošę specialia apranga, mūsų rajono mokyklų pradinių klasių mokinėms rodė savo iškovotų trofėjų kolekciją. Mergaitės fotografavosi su medaliais. Vaikai galėjo paimti kamuolį į rankas, jiems buvo rodomi krepšinio elementai.

Projektas vyks viso sezono metu. Garsios sportininkės lankysis Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Vilniuje, Utenoje, Marijampolėje ir kituose miestuose.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas