Asociatyvinė nuotrauka. Freeimages.com nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Tvarkant rajono atliekas – nenumatyti trukdžiai

Savaitgalį Vilniaus miesto ir regiono atliekų vežėjai buvo informuoti apie tai, kad tik gegužę darbą pradėjusi sostinės mechaninio biologinio apdorojimo (MBA) gamykla jau susiduria su sunkumais ir atvežamų atliekų priėmimas pradedamas stabdyti. MBA operatorė, bendrovė „Energesman“, vienašališkai nusprendė, kad nuo rugsėjo 12 dienos kasdien į MBA gamyklą bus priimta tik 70 tonų atliekų, o tai yra tik dešimtadalis atliekų kiekio, kuris įprastai Vilniaus regione surenkamas per dieną.

Tokia situacija susidarė todėl, kad įmonė nespėja realizuoti deginimui skirtų atliekų. Jų susikaupė tiek daug, kad teritorijoje sunkiai gali apsisukti atliekas atvežusios mašinos.

Ukmergės rajone dirbančios įmonės UAB „Ekonovus“ Rytų Lietuvos regiono vadovas Elmaras Milinavičius „Gimtajai žemei“ sakė, kad šiuo metu iš tiesų susiduriama su problemomis.

„Nuo pirmadienio ryto į MBA atvykusios mašinos pateko į eilę. Vilniaus atliekų tvarkymo centras mums atsiuntė raštą, kad atliekas turime vežti į Kazokiškių sąvartyną. Automobilių logistika yra apskaičiuota pagal tai, kaip buvo reikalinga iki šiol, todėl dabar smarkiai padidėjo laiko sąnaudos. Tai daro įtaką grafikams“, – teigė jis.

Kadangi iš Ukmergės šiukšlės bent jau kuriam laikui bus vežamos į Kazokiškių sąvartyną, tam papildomo laiko neprireiks, nes atstumas yra netgi mažesnis. Tačiau tikėtina, kad eilių nebus išvengta ir čia. E. Milinavičiaus teigimu, stengiantis, jog gyventojai nepatirtų nepatogumų, su darbuotojais sutarta dėl ilgesnio darbo dienos laiko.

Anot vadovo, kai buvo ruošiamas regiono atliekų tvarkymo planas, vienu metu turėjo atsirasti ir MBA, ir atliekų deginimo įmonė. Įkūrus tik pirmą iš jų, atliekos deginti vežamos į Klaipėdą. Ten šiuo metu darbas vyksta maksimaliu įmanomu tempu ir susitvarkyti su didesniu atliekų kiekiu jie negali.

Tikimasi, kad MBA su problemomis susitvarkys kaip galima greičiau. Tokia padėtis turėtų tęstis mažiausiai savaitę. Rajono gyventojai dėl susidariusios situacijos nesklandumų patirti neturėtų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Melas - kur rusiavimo linija? Kur iskirtas zemes plotas? Turetu kur deti siuksles jei butu vykdoma sutartis kuri tuoj baigsis. O mes kvailiai ir toliau rusiuosim ir dar mokesim brangiau.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas