Laikraščio skaitytojo nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Automagistralėje dirbo pažeisdami darbų saugą

Rugsėjo 5-ąją gavome skaitytojo Dariaus elektroninį laišką: „Šiandien mane labai papiktino darbuotojų, dirbančių prie automagistralės, šalia Šventosios upės, neseniai įrengtoje žiedinėje sankryžoje neatsakingumas ir visiškas darbų saugos nesilaikymas. Čia dirbama nepažymėjus darbo vietos įspėjamaisiais ženklais, nors šioje vietoje vyksta intensyvus eismas. Darbuotojai kasa žemes, pjausto betoną ir pila viską tiesiai ant važiuojamosios dalies, per kurią važiuoja tiek lengvieji, tiek sunkiasvoriai automobiliai“.

Skaitytojo, kuris teigė dažnai pravažiuojantis pro šią vietą, nuomone, minėtus darbus vykdančioje įmonėje darbuotojai greičiausiai nėra supažindinti su darbų sauga, iš jų nereikalaujama dirbti saugiai ir tvarkingai.

„Nuolat skambiai deklaruojama: STOP karui keliuose, saugokime vieni kitus. Bet tai tik žodžiai, nes ir įmonės, kurios „rūpinasi eismo saugumu“, neišmano, kaip tai daryti. Kodėl? Labai prašau padėti atsakyti į šį klausimą“, – rašė Darius. Taip pat jis atsiuntė nuotraukų, kuriose užfiksavo darbus atliekančius kelio remontininkus.

Skaitytojo laišką persiuntėme AB „Panevėžio keliai“, kuri minėtame magistralės ruože pastatė viaduką ir neseniai baigė kitus rekonstrukcijos darbus. Mums atsakė šios įmonės atstovė spaudai Rasa Čepienė: „Pirmiausia, norime padėkoti. Džiaugiamės, kad esama tokių budrių gyventojų, kurie pastebėję netvarką kelyje apie tai nenutyli, o informuoja. Gyventojo atsiųstose nuotraukose užfiksuoti defektų taisymo darbai vienoje iš žiedinių sankryžų. Tai – objektas valstybinės reikšmės magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys, kur pastatytas pėsčiųjų viadukas ir jungiamieji keliai abiejose kelio pusėse bei dvi žiedinės sankryžos.

Defektų taisymo darbus prieš perduodant objektą užsakovui vykdo mūsų partneriai šiame projekte AB „Eurovia Lietuva“. Mums gyventojo pateikta žinia apie nesaugiai vykdomus darbus yra labai netikėta, nes „Eurovia Lietuva“ pagal sutartį yra įsipareigojusi darbų vykdymo metu maksimaliai užtikrinti savo darbuotojų saugumą objekte ir sudaryti saugias eismo sąlygas. Akivaizdu, kad šis įsipareigojimas šiuo atveju nevykdomas.

Kaip generalinis projekto rangovas AB „Panevėžio keliai“ oficialiai pareiškė savo pastabas dėl nesaugiai organizuoto darbo. „Eurovia Lietuva“ yra įsidiegusi darbuotojų saugos ir sveikatos sistemas, bet jos akivaizdžiai veikia ne visuomet.

Padidinome visų savo partnerių stebėseną saugos ir sveikatos darbo vietose atžvilgiu bei saugaus eismo, vykdant rangos darbus, organizavimo atžvilgiu. Šie kriterijai yra labai svarbūs renkantis partnerius darbui kelyje, kur darbuotojų profesinė rizika yra padidinta.“

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas