S. Daukanto gatvės 69 namas. Giedriaus AUGLIO nuotr.

Nuomonių telefonas

Pasigedo namą administruojančios įmonės vadybininko dėmesio

Sulaukėme S. Daukanto gatvės 69-ojo namo gyventojos skambučio. Moteris piktinosi daugiabučio administratoriumi – UAB „Ukmergės butų ūkis“ vadybininku. Ji apgailestavo, kad namas, kuriame ji gyvena, neturi žmogaus, besirūpinančio ir atstovaujančio jų interesams. O namą administruojančios įmonės vadybininko gyventojai neva net nepažįsta, nėra jo matę. Pasak moters, daugiabučio laiptinės neremontuotos, apleistos, sienomis ropoja blakės… Name gyvenantys žmonės nežino, kiek turi sukaupę lėšų, niekas jų neinformuoja apie vykdomus ar numatytus darbus.

UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktorius Giedrius Pocius patikino, kad į redakciją skambinusi moteris klysta: „Namas turi konkrečiai priskirtą vadybininką, kuris tvarko visus administravimo klausimus. Informacija su vadybininko vardu, pavarde ir kontaktais yra paviešinta visų laiptinių skelbimų lentose. Pats asmeniškai ketvirtadienį buvau tame name ir tuo įsitikinau, net nufotografavau. Gyventoja vadybininko nepažįsta, matyt, dėl to, jog į jį niekada nesikreipė ar tiesiog nedalyvauja savo daugiabučio namo susirinkimuose.“

Direktoriaus teigimu, informacija apie namo sukauptas lėšas gyventojams pateikiama mokestiniame pranešime, kurį jie gauna kiekvieną mėnesį. „Apie administratoriaus veiklą, kas buvo daryta, kiek pinigų surinkta ir t. t., visiems gyventojams pranešama per metines ataskaitas, kurias, pasibaigus einamiesiems metams, mes pateikiame per tris mėnesius. Šiemet ataskaita už 2015 metus gyventojams pristatyta kovo mėnesį. Ją visada galima rasti prisijungus prie mūsų internetinio tinklapio su savo vartotojo vardu ir slaptažodžiu arba užėjus pas vadybininką. Ataskaitoje atsispindi visi per praeitus metus atlikti darbai, siūlymai ateinantiems metams. Taip pat apie visus atliekamus darbus informuojame skelbimų lentose. Be to, vasario mėnesį šiame name, informuojant apie tai, kokius darbus gyventojai norėtų atlikti iš kaupiamųjų lėšų per ateinančius kelerius metus, t. y., kaip turėtų atrodyti ir kokie darbai turėtų būti įtraukti į ilgalaikį namo atnaujinimo planą, buvo organizuotas balsavimas raštu. Deja, sprendimai nepriimti, nes nebuvo grąžinta pakankamai balsavimo biuletenių. Nežinau, kurio buto gyventoja kreipėsi į redakciją, bet drįsčiau spėti, kad ji balsavimo biuletenio negrąžino.“ G. Pocius sakė, kad jam nuoširdžiai gaila, jog gyventojai nesidomi, kokia yra situacija, neskaito jiems pateiktos informacijos, bet dėl visko kaltina bendrovę.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Oi, ta Pavydyte, vis nepatenkinta ir nepatenkinta...
    • Na, :
      ji moka pinigus ir už juos nori dėmesio, pvz., kad vadybininkas paklaustų, kokių darbų ji pageidautų?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas