Asociatyvinė nuotrauka. Pixabay.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Deltuvos miestelio Gėlių gatvėje pageidautų papildomų įrengimų

Deltuviškė Jolanta Simanavičienė į redakciją atnešė šio miestelio Gėlių gatvės gyventojų pasirašytą prašymą. Jis taip pat adresuotas ir rajono savivaldybės administracijai bei Policijos komisariatui. Rašte nurodyta, kad Gėlių gatvės gyventojai jaučiasi nesaugūs, nes dažnai pro šalį važiuojančios transporto priemonės viršija gyvenvietėse leistiną 50 km/val. greitį. 

„Gėlių gatvėje nėra pėstiesiems įrengtų šaligatvių, nėra greitį nurodančių kelio ženklų. Kai kurios transporto priemonės lekia iki 100 km/val. greičiu. Ypač pavojinga toje Gėlių gatvės atkarpoje, kur baigiasi miestelis. Atvažiuojantys į Deltuvą nuo Kauno pusės važiavimo greičio neretai nesumažina iki pat seniūnijos. Šioje gatvėje gyvena vyresnių žmonių, šeimų su mažais vaikais. Kol neįvyko nelaimingas atsitikimas, prašome imtis priemonių. Ties Gėlių gatvės pabaiga, mūsų manymu, reikėtų įrengti greičio ribojimo kalnelius, kelio ženklus, kurie nurodytų 50 km/val. važiavimo greitį, arba greičio matuoklį“, – tokie deltuviškių prašymai išdėstyti rašte. Taip pat gyventojai pageidautų, kad Gėlių gatvėje būtų uždraustas sunkiasvorių transporto priemonių (daugiau kaip 3,5 t) eismas, nes krovinius vežančios automašinos gadina asfalto dangą. Krovininės mašinos esą gali važiuoti aplinkkeliu. 

Be to, rašto autoriai prašo atsakyti į dar vieną juos dominantį klausimą – ar Gėlių gatvė priklauso Deltuvos seniūnijai? Žmonės yra girdėję, jog tai rajoninis kelias ir jo priežiūra seniūnija nesirūpina.

Deltuvos seniūnijos seniūnas Gintaras Radzevičius paaiškino, kad gyventojų rašte minima viena pagrindinių miestelyje Gėlių gatvė yra rajoninės reikšmės kelio Tatkūnai–Deltuva–Vepriai atkarpa. Šį kelią, o tuo pačiu ir Gėlių gatvę, prižiūri VĮ Vilniaus regiono keliai Ukmergės kelių tarnyba. Kelininkai pagal nustatytą tvarką prižiūri, remontuoja, valo važiuojamąją dalį nuo borto iki borto.

Pasak seniūno, jam Gėlių gatvės gyventojų paminėti skundai gerai žinomi.

„Kreipiasi į rajono savivaldybės Saugaus eismo komisiją su prašymu Gėlių gatvėje įrengti du greičio ribojimo kalnelius ir du apie tai informuojančius kelio ženklus. Taip pat mano siūlymas yra Gėlių gatvėje transporto priemonių greitį apriboti iki 40 km/val. ir įrengti atitinkamus kelio ženklus. Tikiuosi, kad į artimiausią posėdį susirinkusi komisija šį klausimą apsvarstys“, – sakė G. Radzevičius.

Seniūno manymu, jei Saugaus eismo komisija pritars pateiktiems siūlymams, greičiausiai greičio ribojimo kalneliai ir nauji kelio ženklai Gėlių gatvėje galėtų atsirasti kitų metų pavasarį.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Minde :
    nepamirškite, kad tai prieš kalnelius stabdymas ir vėl spaudžiamas akseleratorius. Išmetamų dujų sulauksite trigubai daugiau. Na ir dilema, ar saugotis automobilių ar kvėpuoti nuodais
  • 2016 :
    Nuotekuose, taip pat vaziuojama kaip automagistrale ir be kalneliu cia saugu nebus. Trumpalaikiai patruliu apsilankymai naudos visiskai neduoda. Ta problema islieka visur, tik keista kad Lietuvoj reikalingi visokie posedziai ir komisijos ir viskas vyksta metais. Kaimynines salys jau senai sia problema issprende.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas