Asociatyvinė nuotrauka. Pixabay.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Pabaisko gyventoja neatsigina vagių

Į redakciją užsukusi ukmergiškė sakėsi norinti pasiguosti ir paklausti patarimo. Moteris Pabaisko miestelyje turi tėvų jai paliktą sodybą, kuria pagal išgales rūpinasi. Tačiau į jos kiemą neva įsisuko vagys. Iš klojimo buvo pavogtos lentos, ratai, išardytas lauke stovėjęs vadinamasis bitininko namelis, iš kiemo taip pat dažnai dingsta įvairūs daiktai. „Su dukra užkalėme klojimo duris iš vidaus, bet anądien atvažiavusi pastebėjau, kad vėl įsibrauta į vidų, tik šįkart iš lauko pusės“, – pasakojo ukmergiškė. Ji šiomis vagystėmis įtaria netoliese gyvenantį vyrą. Moteris buvo pas jį nuėjusi, kalbėjosi, bet kaimynas viską neigia, teisinasi. Apie tai ji informavo ir policiją, kreipėsi į Pabaisko apylinkės inspektorių, seniūniją. „Juk jie galėtų žmogų įspėti, jam pagrasinti, imtis kitų poveikio priemonių“, – savo mintimis dalijosi pašnekovė.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė, Pabaisko apylinkės inspektorius Osvaldas Novikas neseniai eina šias pareigas, tačiau šią situaciją žino. Inspektorius su minėtu vyru buvo susitikęs profilaktiniam pokalbiui. Taip pat pareigūnas bendravo su seniūnijos socialiniais darbuotojais. „Inspektorius O. Novikas negali įtarinėti žmogaus, neturėdamas jokių įrodymų. Pareigūnas žada kontroliuoti šį vyrą, dažniau apsilankyti jo namuose. O nukentėjusiajai jis pataria pačiai labiau saugoti savo turtą“, – teigė A. Krogertienė.

Pabaisko seniūnijos seniūnas Gediminas Lapukas taip pat neskubėjo pabaiskiečio kaltinti. „Minimas moters kaimynas nevengia stiklelio, bet vaginti jo negalėčiau, – situaciją bandė vertinti seniūnas. – Ši ukmergiškė į mane asmeniškai nesikreipė, bet aš pasišnekėsiu su jos nurodytu vyru.“ Anot G. Lapuko, Pabaisko miestelyje pastaruoju metu retai pasitaiko vagysčių, o ir patys žmonės labiau saugo savo turtą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas