Iškilmingai pakeltos vėliavos.

Naujausi, Sportas

Žirnajų ežerą šturmavo burlaiviai

Rugpjūčio 20-ąją dieną buriavimo, irklavimo ir kitokio vandens sporto mėgėjai susirinko į Žirnajų ežero pakrantę. Juos čia sukvietė jau ketvirtą kartą organizuojama Pabaisko regata.

Aktyvūs pasiruošimo darbai kasmetiniu tapusiam renginiui prasidėjo dar prieš savaitę. Pirmieji šalia Žirnajų ežero atvyko ir įsikūrė buriavimo ir irklavimo praktinės stovyklos „Jūrų skautai neskautams“ dalyviai. Vaikai iš Lietuvos, Airijos ir Amerikos mokėsi pirmųjų žingsnių šiame vandens sporte.

Renginyje dalyvavo trys dešimtys laivų.

Renginyje dalyvavo trys dešimtys laivų.

Regatos dalyviai renginio vietoje pasirodė jau penktadienį. Jie įsikūrė paruoštoje aikštelėje, susipažino su vandens telkiniu. Šeštadienio rytą Žirnajų ežere jau suposi trys dešimtys burinių laivų bei kelios komandinio irklavimo valtys.

„Ukmergės jūrų skautų“ ir „Skautų slėnio“ organizuotas renginys prasidėjo vėliavų pakėlimo ceremonija, kurios metu buvo sugiedotas Lietuvos Respublikos himnas. Vėliavas į viršų tradiciškai kėlė praeitų metų regatos nugalėtojai ir jūrų skautai. Dalyvius pasveikino ir gero vėjo palinkėjo rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova. Regatos programą bei taisykles pristatė Jonas Dragūnas bei Rita ir Virginijus Apanavičiai.

Regatos teisėjai R. ir V. Apanavičiai bei J. Dragūnas.

Regatos teisėjai R. ir V. Apanavičiai bei J. Dragūnas.

Regatos diena nepasižymėjo pačiu tinkamiausiu buriuotojams oru. Vėjo beveik nebuvo, todėl besivaržantieji turėjo pasitelkti visą savo sukauptą meistriškumą ir priversti laivą plaukti maksimaliai greitai.

Burėmis padabinti laivai iš viso dalyvavo trijuose plaukimuose, o irklinės valtys – dviejuose. Žiūrovams taip pat buvo pasiūlyta atrakcija – visi norintieji galėjo registruoti kanojų komandą ir dalyvauti varžybose.

Silpnas vėjas vertė rodyti meistriškumą.

Silpnas vėjas vertė rodyti meistriškumą.

Regatos dalyviai pagal savo valdomą vandens transporto priemonę buvo suskirstyti į atskiras klases. Čia savo jėgas išbandė ir Ukmergės jūrų skautų rankomis pagamintas burlaivis „Laumė“. Jis rungėsi mažųjų burinių laivų grupėje.

Pernai pagamintas burlaivis „Laumė“ neseniai grįžo iš didžiausio savo žygio. Su šiuo laivu įgula įveikė 300 kilometrų kelią – startavę Ukmergėje jie Šventosios, Neries ir Nemuno upėmis pasiekė pajūrį. Šios kelionės metu buvo tiriama šalies upių vandens kokybė.

Finišavus visiems regatos dalyviams buvo apdovanoti nugalėtojai. Šverbotinių laivų klasėje nugalėjo Virgilijus Vaičaitis, šverbotinių daugiakorpusių klasėje – Alvydas Kasperiūnas, sportinių šverbotinių Laser klasėje – Alexey Mitronin, sportinių šverbotinių „420“ ir „470“ – Jonas Lazauskas, burlenčių – Jonas Rozis. Mažųjų laivų klasėje nugalėjo Kristupas Milašauskas, Viltė Kudriavcekaitė, Eleonora Pašilytė. Irklinių laivų klasėje (žalčiai, kanojos) nugalėtojais tapo Pabaisko jaunimo komanda.

AUTORIAUS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas