Pradėti valstybės saugomo objekto remonto darbai.

Aktualijos, Naujausi

Pašilės kapinių vartai sulaukė savo valandos

Kelerius metus Pašilės kapinių lankytojai ir aplinkiniai gyventojai skundėsi avarine 1891 metais statytų kapinių vartų būkle. Aptrupėjusios plytos atrodė labai nesaugiai ir galėjo bet kurią akimirką nukristi ir sužaloti praeivius. Siekiant išvengti nelaimės, vartų plytos laikinai buvo sutvirtintos apsauginiu tinklu.

Nusprendus, kad vartus būtina renovuoti, pradėti vykdyti viešieji pirkimai. Pernai paskelbtą projektavimo darbams atlikti konkursą laimėjo Gintauto Karvelio projektavimo įmonė „SK“. Ši paslauga rajono savivaldybei kainavo 4 000 eurų.

Konkursą Pašilės kapinių tvoros vartų tvarkymo darbams atlikti teko skelbti net tris kartus. Birželio mėnesį iš trijų konkurse dalyvauti pakviestų įmonių nė viena nepateikė pasiūlymo. To priežastimi galėjo būti tai, kad Pašilės kapinių vartai yra pripažinti ypatingu statiniu ir nuo 2007 metų įtraukti į Kultūros vertybių registrą. Antrą kartą skelbtame konkurse vėl buvo kviečiami trys tiekėjai. Vienintelis savo pasiūlymą pateikęs dalyvis užsiprašė per didelės sumos ir viešąjį pirkimą teko skelbti trečią kartą. Rugpjūčio 10 dieną pasirašyta sutartis su konkursą laimėjusia įmone.

Pašilės kapinių tvoros vartus tvarkyti pavesta UAB „Avona“. Pagal įmonės įsipareigojimus darbai turės būti atlikti per pusę metų ir rajono savivaldybei kainuos 38 948,69 eurų.

Šiomis dienomis darbai jau pajudėjo. Kapinių vartai apstatyti pastoliais, uždengti specialiu apsauginiu tinklu.

AUTORIAUS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas