Paskutinėje pamainoje – ukmergiškiai, vilniečiai, kauniečiai, jonaviškiai ir lietuvaičiai iš Londono.

Jaunimas

Stovyklautojai namo išsivežė vasaros dovanas

Elena LIUTKUTĖ

Rugpjūčio pirmąjį dešimtadienį Veprių laisvalaikio užimtumo ir turizmo filiale stovyklavo paskutinė programos „Šventosios vingiai“ pamaina „Vasaros dovanos – pojūčiai ir sveikata“.

Gausiausias dalyvių būrys susirinko iš Ukmergės ugdymo įstaigų – net 42 vaikai, taip pat stovyklavo vilniečių, kauniečių, jonaviškių bei trys lietuvaičiai iš Londono. Programa buvo orientuota į turiningą vaikų poilsį su tikslinėmis, prasmingomis, sveikos ir aktyvios gyvensenos pažintinėmis veiklomis, puoselėjančiomis darnos su gamta jausmą, bendravimo ir savarankiškumo ugdymą. Buvo stengiamasi, kad stovyklautojai čia patirtų kuo daugiau naujų pojūčių ir išsivežtų kuo daugiau netikėtų vasaros dovanų.

Kiekviena diena kvietė vaikus į įvairias veiklas.

Kiekviena diena kvietė vaikus į įvairias veiklas.

Kiekviena stovyklos diena kvietė į veiklas, kuriose vaikai išbandė save, daug sužinojo ir patyrė. Neapsakomi pojūčiai apima įvairius dalykus darant pirmą kartą: kai meti kamuolį ir pataikai į krepšį, bandai žaisti stalo tenisą ir išmoksti, kai mūvi bokso pirštines ir mokaisi savigynos pratimų, išbandai savo jėgas draugiškose dvikovose ar tiesiog dešimt dienų išbūni be mobiliojo telefono, kompiuterio. Stovyklautojai turėjo galimybę pasijausti astronautais sferiniame kine, tapti senovės kariais ar amatininkais kartu su gyvosios istorijos klubu „Leitgiris“. Vaikai pynė apyrankes, dažė siūlus, mokėsi šaudyti iš lanko, mėtyti akstis, išbandė kitus protėvių ginklus, žaidė senovinius žaidimus.

Stovyklautojai rinko vasaros dovanas. Viena didžiausių – draugystė. Džiaugėsi susitikę senus draugus, atradę naujus. Smagu, kai visiškai nepažįstami tampa geriausiais draugais, kai patys sau organizuoja festivalį, įkuria dirbtuves, verslus: tatuiruočių darymo, piešimo ant kūno, muilo burbulų leidimo, šukuosenų, stalo vaišių. Muzikos ir spalvų dovanomis dalyviai mėgavosi šiuolaikinio šokio studijoje, vakaro diskotekose. Talentų šventėje pasirodė dainininkai, šokėjai, gimnastai, o vakarą vainikavo vadovės Ingridos liepsnų šou. Varžydamiesi netradicinėje olimpiadoje, „protų mūšyje“ vaikai patyrė pergalės, laimėjimo dovaną. Atvykę Lietuvos sveikuolių sąjungos ir Profesinės sveikatos centro sąjungos atstovai surengė puikias sveikatinimo valandėles. Kiek tik akys aprėpė – visi rinko patyrimo ir pažinimo žygių dovanas. Dviračių maršrutai driekėsi miško keliukais, Veprių kraterio pažinimo takais, prie šaltinių, upelių, piliakalnių ir didžiųjų akmenų. Vaikai keliavo į Anykščių kraštą, lajų ir „paukščių“ takais, aplankė regioninio parko ekspoziciją. Dangus dosniai liejo vandenį – stiprybės dovaną. Todėl nenustebino stovyklautojos Gabrielės atsakymas jos duotame interviu. Į klausimą „Kokia šios stovyklos įsimintiniausia dovana?“, ji linksmai atsakė: „H du O“.

Veprių ežere vyko sveikatinimo valandėlės.

Veprių ežere vyko sveikatinimo valandėlės.

Nematuojamai stovykloje buvo dalinamas juokas. Tai lengviausias būdas sveikatai gerinti. Visi klegėjo žaisdami smagius žaidimus, linksmose estafetėse, prie laužo kvatodavo iš pokštų bei patirtų nuotykių. Visi patirti įspūdžiai ir pojūčiai skirtingi, džiugūs, prasmingai pamokantys.

Prie dovanų kaupimo ir pojūčių rinkimo prisidėjo vadovai Jolita Palaimienė, Irena Patėjūnienė, Jonė Palaimaitė, Ingrida Pociūtė, Arnoldas Klevinskas, savanorė Guoda Vereniūtė, naktinė auklė Vida Meliūkštienė, programos vadovė Aldona Rudokienė. Programą finansavo Švietimo mainų paramos fondo TAPK projektas, rajono savivaldybės administracija, tėveliai, prisidėjo visuomeninė organizacija „SOS Vepriuose“.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas