Žygio dalyviams teko skambinti varpu ir šalia jo nusifotografuoti.

Kultūra, Naujausi

Vepriuose motociklininkai skambino varpu

Šeštadienį Veprių miestelyje griaudėjo motociklai. Šių metų Mažoji kultūros sostinė buvo šeštus metus organizuojamo komandinio nuotykinio mototurizmo ralio po Lietuvą „Ryterna Modul Mototoursim Rally 2016“ dalis.

Šiame renginyje dalyvauja motociklininkų komandos, sudarytos iš 2–5 motociklų (2–10 komandos narių). Jos visą dieną keliauja po Lietuvą, aplanko ir susipažįsta su įdomiomis šalies vietovėmis, susitinka ir pabendrauja su lankomų vietų bendruomenėmis. O už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą gauna taškus, kurių daugiausiai surinkusi komanda laimi. Kadangi kelionę galima pradėti iš bet kurios Lietuvos vietovės, starto vietą komandos pasirenka pačios.

Seniūnė D. Urbonienė registravo atvykusius.

Seniūnė D. Urbonienė registravo atvykusius.

Renginys skirtas Baltijos keliui paminėti

Mototurizmo ralis tradiciškai vyksta prieš Baltijos kelio dieną, kadangi idėjos autoriams ji ir buvo įkvėpimas raliui rengti. Organizatorių teigimu, šį kartą simbolinis susikibimas rankomis vyksta apjuosiant Lietuvą motociklais ir sukuriant savo Baltijos kelio maršrutą.

Teigiama, jog ši diena motociklininkus suvienija tam, kad keliautų drauge ir pažintų Lietuvą, mažiau atrastas jos puošmenas nuo gamtos iki naujam gyvenimui prikelto išpuoselėto kultūros paveldo, istorinių momentų ir žmonių.

Stengėsi surinkti kuo daugiau taškų

Motociklininkų komandos į kelionę po Lietuvą pasiėmė užduočių knygas, kuriose buvo aprašytos 35 užduotys. Už kiekvienos jų atlikimą buvo galima uždirbti atitinkamą skaičių taškų. Komanda pati turėjo nuspręsti, kur keliaus ir kokias užduotis atliks.

Motociklininkai buvo vaišinami blynais ir karštaisiais gėrimais.

Motociklininkai buvo vaišinami blynais ir karštaisiais gėrimais.

Mūsų rajone lankytina motociklininkams vieta buvo Vepriai, už jos aplankymą ir užduočių įvykdymą buvo galima pelnyti 120 taškų. Užduotis skambėjo taip: „Susipažinkite su Veprių seniūne Dale Urboniene ir gaukite antspaudą. Nusifotografuokite MTR2016 tento fone. Pasinaudokite unikalia proga paskambinti miestelio varpais ir padarykite nuotrauką šalia jų.“ Atlikti užduoties ir susipažinti su Veprių miesteliu atvyko 45 motociklininkų komandos, iš viso – apie 300 žmonių.

Laukė pusryčiai, akordeonas ir bažnyčios varpas

Miestelio centre, prie bibliotekos, svečių laukė seniūnė D. Urbonienė su darbuotojų grupe. Atvykusius motociklininkus pasitiko smagi akordeono melodija. Instrumentu grojo vietos bendruomenės atstovas Stanislovas Šikšnys. Seniūnė sveikinosi su dalyviais, dėliojo antspaudus ant jų užduočių lapo, kartu fotografavosi ir pasakojo apie laukiančią užduotį. Komandos vadovams buvo įteikti medaliai su Joninių – didžiausios kasmetinės šventės Vepriuose – žirgų atvaizdu. Čia pat stovėjo ir palapinė, kurioje buvo kepami firminiai Veprių blynai. Miestelio bendruomenės moterys neleido motociklininkams išvykti iš Veprių nepasistiprinusiems ir neatsigėrusiems arbatos su slaptu ingredientu – „penkiasdešimčia gramų karčios meilės“.

Kultūros centro filialo vedėja Rasa Šimonienė dalyviams aprodė Veprių Švč. Mergelės Marijos Rožančiaus Karalienės bažnyčią, papasakojo jos istoriją, o vėliau pakvietė atlikti pagrindinę užduotį – paskambinti varpu, kuriam išjudinti dalyviams reikėjo jėgos. Motociklininkams užduotis paliko didelį įspūdį, kadangi daugeliui jų tai daryti teko pirmą kartą. Tiek jie, tiek organizatoriai juokavo, kad miestelio gyventojai nesupras, kodėl varpas taip dažnai skamba.

Komandos fotografavosi kartu su seniūne.

Komandos fotografavosi kartu su seniūne.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo D. Urbonienė, varpas čia buvo pasirinktas neatsitiktinai. Seniūnė simboliškai jį susiejo su žinia ir teigė, jog linkėjo motociklininkams, skambinusiems varpu, skleisti žinią apie Veprius, mažąją Lietuvos kultūros sostinę, po visą šalį. Pašnekovė pasidžiaugė, kad renginyje dalyvavo labai daug jaunimo, kurie yra smalsūs, trokšta žinių, be to, prisimena Baltijos kelią ir nori paminėti jį netradiciškai.

Mototurizmo ralyje – ir ukmergiškiai

Ralyje dalyvavo ir dvi ukmergiškių komandos. Viena iš jų vadinosi „Sakyk Rožė“, kurios nariai – Justina Virbalaitė, Silvija Samoškaitė, Teodoras Aukštuolis ir komandos kapitonas Ugnius Grybauskas. Kita – „Ukmergės AMSK“, kurios kapitonas buvo Gintaras Gladkauskas, nariai – Dainius Amankavičius, Gintaras Skamarauskas, Remigijus Narkevičius bei Viltė Skamarauskaitė. Ukmergiškis Mantas Matulevičius ralyje dalyvavo su komanda „Atsipūtę Motociklininkai.lt“, kurios sudėtyje – vilniečiai ir elektrėniškis.

8 valandą ryte startavę motociklininkai susitiko 17 valandą Birštono miesto centre. Čia jie buvo apdovanoti, o vėliau švęsti keliavo į jiems paruoštą kempingą.

Giedriaus AUGLIO nuotr.

[images type=“carousel“ cols=“three“ auto_slide=“true“ lightbox=“true“]
[image link=“6452″ image=“6452″]
[image link=“6453″ image=“6453″]
[image link=“6454″ image=“6454″]
[image link=“6455″ image=“6455″]
[image link=“6456″ image=“6456″]
[image link=“6457″ image=“6457″]
[image link=“6458″ image=“6458″]
[image link=“6459″ image=“6459″]
[image link=“6460″ image=“6460″]
[image link=“6461″ image=“6461″]
[image link=“6462″ image=“6462″]
[/images]

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas