Futbolą žaidė ir merginos.

Kultūra

Žolinės šventė Žemaitkiemyje

Rita MIKUTIENĖ

Žemaitkiemio seniūnijos seniūnė

Žolinė – Žemaitkiemyje pati svarbiausia šventė. Jai ruošiamasi iš anksto. Seniūnija stengiasi kuo gražiau sutvarkyti miestelį, bendruomenė su kultūros darbuotoja – paruošti kuo įdomesnę programą, kad susirinkę žemaitkiemiečiai ir jų svečiai maloniai pabendrautų, nuotaikingai praleistų laiką. Prie šventinių renginių prisidėjo ir abi Žemaitkiemio miestelyje esančios parduotuvės – viena išrinko prizus loterijos dalyviams, kita įsteigė prizą artistams.

Šventės dieną nuo pat ryto buvusios mokyklos stadione šurmuliavo jaunimas – ruošėsi varžyboms. Krepšinio turnyre dalyvavo 8 komandos, o futbolą žaidė ne tik vaikinų, bet ir merginų komandos iš Vilniaus ir Ukmergės. Tikrai buvo kur akis paganyti ir ką palaikyti.

Vakaras buvo skirtas ne vien tik linksmybėms, kartu stengtasi suteikti įdomios ir naudingos informacijos. Į renginį pakviesta sertifikuotą ūkį Šimaičių kaime turinti žolininkė Giedrė Radzevičiūtė, kuri suteikė įvairiapusės ir įdomios informacijos apie žoles, jų reikšmę žmogaus kasdieniniame gyvenime. Susirinkusieji galėjo pabendrauti su žolininke asmeniškai, paragauti iš įvairių žolių mišinių paruoštos arbatos bei jos nusipirkti.

Kita informacijos kryptis – saugus eismas ir elgesys kelyje. Tai projektinis bendruomenės renginys, kurio metu vyko viktorina apie Kelių eismo taisykles. Joje labai aktyviai ir mielai dalyvavo jaunimas, geriausiai į klausimus atsakiusieji apdovanoti įvairiomis dovanomis.

Renginiai vyko ir prie bažnyčios.

Renginiai vyko ir prie bažnyčios.

Vėliau visi rinkosi į Valų kaimo mėgėjiško teatro spektaklį „Senmergių godos“, taip pat dainavo ir šoko su Anciūnų kaimo kapela bei armonikieriumi Tadu Džiautu. Išalkusiems šeimininkės išvirė tradicinės Žemaitkiemio žuvienės. Jaunimą nudžiugino „Ukmergės talentų“ konkurso laureatė Elzė Ališauskaitė, savo sodriu balsu atlikusi keletą labai jausmingų ir gražių dainų.

Sutemus dar ilgai skambėjo melodijos, visi bendravo, šoko. Niekam nesinorėjo namo, kol grojo muzika. Už tai šventės organizatoriai dėkingi Neringai ir Alfonsui Kisevičiams, kurie kantriai ir maloniai leido įrašus, rūpinosi renginio įgarsinimu.

Kitą dieną, kai saulė pašildė rytmečio orą ir vėjelis nupūtė naktinę rasą, visi susirinko į Žemaitkiemio Šv. Kazimiero bažnyčią švęsti Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų atlaidų. Šv. Mišias aukojo kunigas Pablo iš Ispanijos.

Dar ilgai pagrindinėje miestelio aikštėje šurmuliavo žmonės, sveikinosi seniai nesimačiusieji – juk manoma, kas per Žolinę nesueina, tas visus metus būna vienišas…

Auksės ŽITKAUSKIENĖS nuotraukos

Krepšinio turnyro dalyviai.

Krepšinio turnyro dalyviai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas