Gaisras grūdų džiovykloje. Lolitos BUGENYTĖS nuotr.

Kriminalai

Žolinės dieną ugniagesiams darbo netrūko

Ilgasis savaitgalis ne visiems reiškia poilsį. Pastarųjų trijų poilsio dienų metu ugnis nedavė atsipūsti gaisrininkams.

Šeštadienį gavę iškvietimą ugniagesiai skubėjo į Vidiškių miestelį, kur liepsnojo žolė. Jos išdegė apie vieną arą.

Žolinių dieną, pirmadienį, į iškvietimus skubėti mus nuo ugnies saugantiems pareigūnams teko net keturis kartus. Pirmiausia jiems prireikė vykti į Siesikų seniūnijoje esantį Tulpiakiemio kaimą. Ten kilusio gaisro metu apdegė J. U. priklausantis javų kombainas „New Holland“.

Tą pačią dieną ugniagesiai padėjo policijos pareigūnams. Linų gatvėje esančiame garažų masyve gaisrininkai panaudoję savo turimą techniką pagelbėjo atidarant vieno iš garažų vartus. Netrukus ugniagesiai išvyko į Vidiškių seniūnijoje esantį Šlapių priemiestį, kur apie įvykį pranešusiems žmonėms įtarimų sukėlė šalia apleistos sodybos be priežiūros paliktas degantis laužas.

Tikriausiai daugiausia darbo kovotojams su ugnimi teko vakare. Apie 19 valandą Pabaisko miestelio gyventojai pastebėjo, kad iš Bažnyčios gatvėje esančios 12 metrų aukščio grūdų džiovyklos rūksta dūmai. Atvykus į įvykio vietą informacija pasitvirtino – degė grūdai. Vilniaus APGV Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Dainius Vyšniauskas teigė, kad didelio pavojaus ugniai išplisti nebuvo. Anot jo, didžiausia tikimybė, kad gaisras kilo savaime. Ugniagesiai įvykio vietoje užtruko apie tris valandas. Pagrindinė to priežastis – galutinai ugnies nebuvo galima likviduoti neišpylus visų grūdų iš džiovyklos. Kaip informuoja Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, gaisro metu sudegė arba buvo sulieta vandeniu apie 16 tonų grūdų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas