Bėgikai pasikeisdami įveiks 650 kilometrų.

Naujausi, Sportas

Sutikti Baltijos kelio bėgimo dalyviai

Penktadienį Vilniaus Katedros aikštėje startavo jau tradiciniu tapęs tarptautinis estafetinis bėgimas „Baltijos kelias“. Kaip ir kasmet, pro Ukmergę bėgančius bėgikus pasitiko mūsų rajono atstovai.

Jau dvidešimt penktą karą rengiamas bėgimas skirtas paminėti 1989 metais vykusį Baltijos kelią. Juo siekiama priminti Lietuvos, Latvijos bei Estijos siekį atkurti laisvę ir nepriklausomybę.

Bėga keturios dešimtys entuziastų

Bėgimo trasa tradiciškai apjungs tris sostines – Vilnių, Rygą ir Taliną. Viso šiam žygiui užsiregistravo 26 dalyviai iš

Ukmergiškis J. Songaila.

Ukmergiškis J. Songaila.

Lietuvos, 13 iš Latvijos ir pirmą kartą šiame renginyje dalyvaujantis Japonijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Toyoei Shigeeda, kuris yra tarp aštuonių naujokų, pirmą kartą bandančių įveikti šią trasą.

Planuojama, kad bėgikai pasikeisdami 650 kilometrų ilgio trasą įveiks per tris dienas ir Estijos sostinėje, Parlamento kieme, finišuos sekmadienį. Vienam estafetės dalyviui per dieną teks įveikti po 30-40 kilometrų. Juos lydi policijos pareigūnai, iš paskos vykstančiame autobuse budi medikai.

Pasitiko su dovanomis

Ant rajono ribos, šalia magistralės Vilnius–Panevėžys esančios kavinės, bėgikų delegacijos pasitikti atvyko Ukmergės rajono mero patarėja Laima Gambickienė, Sporto centro direktorius Vytautas Tutlys, metodininkas-organizatorius Rimantas Lenartavičius, treneris Darius Petraška, miesto bendruomenės pirmininkas Julius Kazėnas.

Pasveikintas pirmą kartą šiame bėgime dalyvavęs T. Shigeeda.

Pasveikintas pirmą kartą šiame bėgime dalyvavęs
T. Shigeeda.

L. Gambickienė bėgikams perdavė savivaldybės linkėjimus, ragino nesustoti ir sėkmingai visiems pasiekti finišą. Ji Lietuvos bėgimo asociacijos prezidentui Vidmantui Dobrovolskiui įteikė unikalią rajono dovaną – kepalą Ukmergės duonos. Sveikinimo žodžius tarė bei dovanas teikė ir J. Kazėnas bei R. Lenartavičius. Apdovanojimų sulaukė T. Shigeeda, latvis Juris Berzins, jauniausia bėgikė Patricija Mingėlaitė bei šio renginio veteranai Kazys Reklys, Stasys Čirba ir Bronius Saulius. Daug dėmesio sutikimo metu buvo skirta ir vieninteliam bėgikui iš Ukmergės Juozui Songailai. Jis šiame renginyje dalyvauja jau vienuoliktąjį kartą. Kad kelias būtų lengvesnis, sportininkams įteikta – vandens, vaisių.

Savo ruožtu Baltijos kelio bėgimo atstovai dėkojo už palaikymą ir juos sveikinusius apdovanojo medaliais. Vėliau sporto entuziastus sutikusios delegacijos narių buvo paprašyta įberti po žiupsnelį žemės į tris metalinius indus. Visose kelio vietose, kur dalyviai bus sutinkami, surinkta žemė, pasibaigus bėgimui, kapsulėse su aprašu keliaus į visų trijų Baltijos valstybių nacionalinius muziejus.

Sutikime dalyvavo ir Ukmergės sporto centro auklėtiniai, kurie šiuo metu stovyklauja Vepriuose. Pasibaigus ceremonijai jie prisijungė prie bėgikų ir įveikė kelis šios simbolinės trasos kilometrus.

Lydėjo ir dviratininkai

Dar prieš pasirodant pagrindiniams šio renginio dalyviams susirinkusieji išvydo dviratininkus. Tai Lietuvai pagražinti draugijos atstovai. Jie jau ne pirmus metus dalyvauja šioje iniciatyvoje ir kartu su bėgikais įveikia šią simbolinio kelio trasą iki Estijos sostinės. Šiais metais prie bėgikų prisijungė keturiolika draugijos narių, kurių dešimt pasikeisdami keliaus iki pat Talino.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas