Redakcijos archyvo nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Už sugadintą laikinąjį eismo žiedą gavo draudimo išmoką

Savivaldybė informuoja, kad draudimo bendrovės „ERGO Insurance SE“ Lietuvos filialas Ukmergės rajono savivaldybei iš dalies atlygino patirtą žalą dėl eismo įvykio metu apgadinto Deltuvos ir Žiedo gatvių sankryžos laikinojo eismo žiedo. Buvo gauta 840 eurų draudimo išmoka. Dar 194 eurų nuostolį turės atlyginti eismo įvykį sukėlęs neapdairus vairuotojas – 33 metų ukmergiškis G. N.

Birželio 12-ąją, apie 12 valandą, vairuodamas automobilį „Peugeot 607“ ir nepasirinkęs saugaus greičio bei neatsižvelgęs į kelio būklę, meteorologines sąlygas, G. N. nepastebėjo priekyje esančioje sankryžoje įrengto laikinojo eismo žiedo ir rėžėsi į jį.

Įvykio metu buvo apgadinti kelio ženklai, apsauginiai atitvarai bei automobilis. Vairuotojas apie eismo įvykį policijai nepranešė ir iš jo vietos nuvažiavo.

Administracinės teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs Ukmergės rajono apylinkės teismas birželio 27-ąją paskelbė nutartį, kuria įpareigojo G. N. atlyginti savivaldybei padarytą 1 034 eurų nuostolį. Dalį šios turtinės žalos padengė civilinės atsakomybės privalomasis draudimas, o likusią dalį privalės atlyginti pažeidėjas.

Už tai, kad pasišalino iš įvykio vietos ir apie eismo įvykį pats nepranešė policijai, teismas G. N. skyrė 868 eurų administracinę baudą ir trejiems metams atėmė teisę vairuoti.

Vienoje iš mieste avaringiausių – Deltuvos ir Žiedo gatvių – sankryžoje laikinasis eismo žiedas buvo įrengtas šiemet, gegužės mėnesį. Darbai, kuriuos atliko bendrovė „Ukmergės keliai“, savivaldybei kainavo apie 50 tūkstančių eurų. Suradus lėšų ir parengus techninį projektą, vėliau čia turėtų atsirasti vienos eismo juostos mažoji žiedinė sankryža.

Liepos 29-ąją laikinasis eismo žiedas vėl buvo apgadintas. Likus pusvalandžiui iki vidurdienio į jį rėžėsi vilkikas „Renault“, priklausantis Klaipėdoje registruotai įmonei. Vairuotojas šį kartą iš įvykio vietos nepasišalino, išsikvietė policijos pareigūnus. Dėl šio eismo įvykio savivaldybei padaryta žala – 766 eurai.

„G. ž.” inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas