Švietimo ir mokslo ministerijos nuotr.

Kultūra

Moksleivių dainų šventėje pasirodė ir ukmergiškių kolektyvai

Liepos 4–9 dienomis Vilniuje vyksta Lietuvos moksleivių dainų šventė „Tu mums viena“. Lietuvoje moksleivių dainų šventės pradėtos rengti nuo 1964 metų. 2003 m. lapkričio 7 dieną UNESCO Lietuvos, Latvijos ir Estijos dainų švenčių tradiciją paskelbė žmonijos žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo šedevru.

Pagrindiniai Lietuvos moksleivių dainų šventės akcentai – Dainų diena Vingio parke, Šokių diena „Siemens“ arenoje ir Ansamblių vakaras Kalnų parke. Dainų dienos repertuaras paprastai būna labai įvairus – nuo gražaus lietuviško folkloro iki jaunimo pamėgtos muzikos (repo, roko, pop muzikos, hip-hopo). Šokių dienoje moksleiviai atliko liaudies, klasikinius, šiuolaikinius šokius, taip pat buvo galima išvysti gatvės bei sportinių šokių pasirodymus. Ansamblių vakaras, anot organizatorių, yra pats judriausias ir margiausias Dainų šventės renginys, kuriame galima išvysti įvairių žanrų, stilių ir tautosakos perliukų.

Iš Ukmergės – aštuoni kolektyvai

Šių metų Lietuvos moksleivių dainų šventėje dalyvavo per pustrečio šimto Ukmergės rajono atstovų – apie 250 moksleivių ir 15 lydinčių žmonių – mokytojų, kolektyvų vadovų. Renginyje pasirodė du ukmergiškių šokių kolektyvai – Užupio pagrindinės mokyklos „Riešutėliai“ ir Kultūros centro merginų tautinių šokių grupė „Vilkmergė“. Savo talentą atskleidė šeši muzikiniai kolektyvai – Meno mokyklos liaudiškos muzikos kapela, jaunių bei jaunučių choras, pučiamųjų instrumentų orkestras, Želvos gimnazijos jaunučių choras bei Antano Smetonos gimnazijos mišrus choras. Kartu su moksleiviais ir vadovais į šventę keliavo ir rajono savivaldybės delegacija. Tarp jos narių buvo Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė bei vyriausioji specialistė Ingrida Krikštaponienė.

Dalyviai miegojo mokyklose

„Gimtajai žemei“ penktadienį pavyko pakalbinti šventėje buvusią vedėją D. Steponavičienę. Pasiteiravus apie plačiai žiniasklaidoje nuskambėjusias prastokas apgyvendinimo sąlygas, vedėja papasakojo, jog jos paprastai kiekvieną kartą yra tokios pačios. „Mes gyvenome, kaip ir prieš porą metų, Abraomo Kulviečio mokykloje. Sąlygos kaip ir visada – miegojome mokyklų klasėse, salėse, ant čiužinių, lovų niekas neduoda, bet taip visada būna.“ Pašnekovė pridūrė, kad kai kurie kolektyvai turi geresnes sąlygas – bendrabučius su lovomis, tačiau už tai jie turėjo susimokėti papildomai.

Apsinuodijimų išvengė

Paprašius vedėjos pasidalinti įspūdžiu apie dalyvių maitinimą, ji papasakojo, kad ankstesnėse šventėse maistas buvo sotesnis ir geresnis. Visgi, laimei, ukmergiškiams pavyko išvengti apsinuodijimų, nors tokių atvejų šiemet Lietuvoje pasitaikė. „Niekas neapsinuodijo, gal tik maisto įvairovė anksčiau buvo geresnė. Viskas priklauso nuo to, kokia suma skirta maitinimui, o šiais dalykais rūpinasi ne mūsų savivaldybė, o organizatoriai“, – atskleidė D. Steponavičienė. Ji pridūrė, kad apskritai šventė jai ir kitiems dalyviams paliko gerą įspūdį. „Kol kas mums viskas gerai, niekas nesusirgo, niekas nedingo, dar liko dvi dienos, tikimės, kad ir laimingai visus parvešime atgal“, – su šypsena pasakojo Švietimo ir sporto skyriaus vedėja.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas