Kaip kempinge seksis šeimininkauti naujiems nuomininkams, parodys ateitis.

Aktualijos

Kempingą nuomos vietos kaimo bendruomenė

Šią savaitę paaiškėjo naujasis Šventupės kempingo nuomininkas. Birželio mėnesį Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro (TVIC) paskelbtą konkursą laimėjo Šventupės kaimo bendruomenė. Nuo 2013 metų, kai buvo pastatytas kempingas, tai jau trečiasis skelbtas konkursas šio objekto nuomai.

2009 metais rajone buvo pradėtas įgyvendinti projektas „Šventosios upės trasos Ukmergės rajone pritaikymas turizmui“. Jo vertė – 855 574 eurai, iš jų 694 683 Eur – Europos Sąjungos fondų lėšos.

Projekto įgyvendinimo darbai vyko dviejose vietose. Per trejus metus buvo sutvarkyta Šventosios upės pakrantės teritorija Ukmergėje, tarp Vilniaus ir J. Basanavičiaus gatvių, kitas objektas – Šventupės kaime ant upės kranto įrengtas 181,86 kvadratinio metro ploto kempingas.

Čia taip pat buvo sutvarkyta aplinka ir teritorija palapinių, kemperių bei automobilių stovėjimo aikštelėms, įrengtas pagrindinis kempingo pastatas. Poilsiavietė talpina penkias autopriekabas, yra 15 palapinių vietų, vaikų žaidimų, automobilių stovėjimo aikštelės, pastatas – su dušais, prausyklomis, skalbykla, tualetais, maisto ruošimo patalpa. Kempingos statybos darbai kainavo 463 392 Eur.

Projekto vykdymą ir kempingą administruojantis Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras 2013-ųjų pradžioje paskelbė kempingo nuomos konkursą. Tačiau eksploatuoti poilsiavietę neatsirado nė vieno kandidato. Apie nuomos konkursą dar kartą paskelbus birželio mėnesį, norą nuomoti objektą pareiškė Šventupėje veikianti UAB „Viaplastas“. Rugpjūčio mėnesį buvo pasirašyta nuomos sutartis penkeriems metams su galimybe ją pratęsti tokiam pačiam laikotarpiui. Nuomininkas įsipareigojo per mėnesį mokėti 193 Eur nuompinigių.

Tačiau šįmet nuomininko iniciatyva sutartis buvo nutraukta. Jis teigė, jog eksploatuoti objektą buvo nuostolinga dėl kempingo veiklos sezoniškumo, taip pat labai didelio nuomos mokesčio.

Rajono Tarybai pritarus, TVIC birželio mėnesį paskelbė naują konkursą, nuomos mokestis sumažintas iki 65 eurų.

Šįkart sulaukta dviejų norinčių nuomoti kempingą pareiškėjų. Tai – Šventupės kaimo bendruomenė ir Birštone registruota uždaroji akcinė bendrovė „Ostina“, organizuojanti plaukimus laivais Nemunu, Verkne, Merkiu.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė TVIC direktorė Lina Baublienė, konkurso sąlygose, be kita ko, buvo numatytas ir verslo plano pristatymas. Jame reikėjo nurodyti, kaip nuomininkas planuoja vykdyti veiklą, kokias grėsmes įžvelgia, numatomas investicijas. „Visus konkurso vertinimo kriterijus atitiko šventupiečiai, kurie pateikė išsamų verslo planą, taip pat pasiūlė už nuomą mokėti 70 eurų per mėnesį“, – teigė L. Baublienė.

Direktorė vardijo šventupiečių verslo plane pateiktas veiklas. Būsimieji nuomininkai planuoja pastatyti nedidelius namelius nakvynei, prie pagrindinio pastato įrengti priestatą, kuriame bus didesnė patalpa konferencijoms organizuoti bei maitinimui. Taip tikimasi pritraukti žmones ir žiemos mėnesiais, kai turistų beveik nebūna. Taip pat numatyta vykdyti edukacines programas, pasiūlyti įvairių pramogų – šaudymą, jodinėjimą, žvejybą.

L. Baublienės nuomone, labai didelis privalumas – kad bendruomenės nariai daug darbo atliks visuomeniniais pagrindais, todėl tai sumažins sąnaudas.

Kempingo nuomos sutartį penkerių metų laikotarpiui su Šventupės kaimo bendruomene planuojama pasirašyti artimiausiomis dienomis.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas