Kriminalai

Laikinoji žiedinė sankryža vairuotojo nesustabdė

Dar ir mėnuo nepraėjo, kaip avaringiausioje miesto Deltuvos ir Žiedo gatvių sankryžoje buvo įrengtas laikinasis žiedas. Šioje vietoje dauguma avarijų įvykdavo dėl to, jog vairuotojai neatkreipdavo dėmesio, kuri gatvė yra pagrindinė, o kuri – šalutinė. Tačiau ir įrengus joje žiedinę sankryžą ne visi vairuotojai paiso akivaizdžių ženklinimų. Savaitgalį net keliose laikino žiedo vietose suniokoti plastikiniai ir guminiai atitvarai. Paaiškėjo, kad į juos įsirėžė neapdairus vairuotojas.

Kadangi Žiedo gatvė platesnė, nes joje yra keturios eismo juostos, o Deltuvos – dvi, važiuojantieji Žiedo gatve kartais būdavo įsitikinę, jog ji ir yra pagrindinė. Dėl to įvykdavo ne vienas susidūrimas.

Norėdama išspręsti šią problemą praėjusiais metais savivaldybė kreipėsi į Kelių ir transporto tyrimo institutą dėl eismo audito ir išvadų pateikimo.

Įstaigos darbuotojai, pernai lapkritį atlikę pirminį šios sankryžos tyrimą ir įvertinimą, rekomendavo pirmiausia įrengti laikiną žiedinę, o vėliau – ir vienos eismo juostos mažąją žiedinę sankryžą. Tokiam pasiūlytam variantui pritarė ir rajono Saugaus eismo komisija.

Praėjusį mėnesį rajono savivaldybės užsakymu rangovas – UAB „Ukmergės keliai“ – minėtoje sankryžoje pakeitė asfaltbetonio dangą, iš segmentinių elementų (plastikinių, guminių) suformavo žiedą, saleles. Darbai atsiėjo apie 50 tūkstančių eurų. Buvo tikimasi, kad laikinoji sankryža šioje vietoje išliks dvejus metus, kadangi stacionariai reikėtų parengti techninį projektą, atrasti lėšų. Tačiau panašu, kad teks paskubėti.

Birželio 12-ąją, apie 11.45 valandą, policijai buvo pranešta, kad Deltuvos gatve nuo miesto važiavęs automobilis „Peugeot 607“ įsirėžė į laikinosios sankryžos elementus ir nuvažiavo. Apie eismo įvykį policiją informavo tuo metu pro šalį važiavusi vairuotoja. Į įvykio vietą iškviesti pareigūnai pažeidėjo automobilį rado prekybos centro „Bikuva“ aikštelėje. Netrukus buvo nustatytas ir įvykį sukėlęs vairuotojas – 1983 metais gimęs ukmergiškis. Jis buvo blaivus, vairuotojo pažymėjimą turėjo. Vyras aiškino, jog užsižiopsojo į „Lukoil“ degalinę ir nė nepastebėjo, kaip įvažiavo į laikinais ženklais pažymėtą sankryžą. Už sukeltą eismo įvykį ir pasišalinimą iš jo vietos vairuotojui surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, kurį artimiausiu metu nagrinės teismas.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus, šiuo metu yra rengiamas žiedinės sankryžos sugadintų elementų defektinis aktas, skaičiuojami nuostoliai. Kadangi pažeidėjas nustatytas, bus kreipiamasi į teismą dėl žalos atlyginimo. Tikimasi, jog patirtus nuostolius savivaldybei kompensuos draudimo bendrovė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas