Dviratininkai pasiekė Palangą.

Jaunimas

Į festivalį Palangoje 15-metis ukmergiškis numynė dviračiu

Kasmet paskutinį gegužės savaitgalį Palangoje vyksta festivalis „Sportas visiems“. Į dvidešimt antrą kartą Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ organizuotą renginį iš Vilniaus atvyko ir grupė dviratininkų. Joje buvo ir vienintelis ukmergiškis – Dukstynos pagrindinės mokyklos moksleivis Mantvydas Kriaučiūnas. Penkiolikametis dviračiu per penkias dienas numynė apie 470 kilometrų.

Festivalio programa, kuriame dalyvauja po kelis tūkstančius neprofesionalių sportininkų ir sporto mėgėjų, yra pritaikyta kiekvienam pagal savo pomėgius ir fizinį pajėgumą: nuo raminančios jogos, mankštos paplūdimyje, gimnastikos pasirodymų, rankos lenkimo iki gatvės krepšinio, paplūdimio tinklinio ir kitų varžybų.

M. Kriaučiūnas.

M. Kriaučiūnas.

Šiais metais Lietuvos sveikuolių sąjungos projektų vadovo Simono Dailidės iniciatyva į festivalį iš Vilniaus atvyko grupė dviratininkų. Šio žygio sumanytojas teigė, kad jis pats keliavimo dviračiu džiaugsmą pajuto važiuodamas į Paryžių. Jam norėjosi pasidalinti įgyta patirtimi ir kartu keliauti pakviesti žmones, kurie turi svajonę nuvažiuoti dviračiu iš Vilniaus prie jūros.

Dviratininkai sostinės Kated-ros aikštėje startavo gegužės 23-ąją. Grupę sudarė įvairaus amžiaus, skirtingą patirtį turintys entuziastai. Vyriausias dviračių žygio dalyvis – 75 metų Kazimieras Ilginis, jauniausias – 15-metis M. Kriaučiūnas. Per dieną dviratininkai vidutiniškai įveikė maždaug po 120 kilometrų ir penktadienį finišavo Palangoje.

Mantvydui šis žygis nebuvo pirmas, tačiau tokį didelį atstumą dviračiu ukmergiškis įveikė pirmąkart. Jo mama Sigita „Gimtajai žemei“ papasakojo, kad pernai vasarą jis dviračiu keliavo 300 kilometrų. Nuo šešerių metų jis dalyvauja Vilniuje rengiamuose Sausio 13-osios atminimo bėgimuose. Keletą metų iš eilės juose ukmergiškis, įveikęs 9 kilomet-rų distanciją, buvo apdovanotas jauniausio dalyvio taure. Taip pat M. Kriaučiūnas yra dalyvavęs Vasario 16-osios bėgime, kur sėkmingai finišavo 12 kilometrų distancijoje. Be to, moksleivis yra iškovojęs tradicinio karatė Lietuvos čempiono vardą.

Žygis į Palangą vaikinukui buvo tarsi treniruotė prieš būsimus startus. Šią vasarą jis ruošiasi vykti į Kaukazo kalnus. Liepą Mantvydas Gruzijoje ketina kopti į Kazbeko viršūnę, kurios aukštis siekia 5 kilometrus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas