K. Žurauskaitė su vienu iš fotografų.

Jaunimas

Modeliai iš Ukmergės garsėja ir užsienyje

Lietuvos santarvės fondo Modelių mokykla, kuriai vadovauja Karolina Žurauskaitė, žinoma ne tik Ukmergėje bei Lietuvoje, bet ir užsienyje. Ukmergiškės Rasos Kazėnienės įsteigtos mokyklos filialai veikia Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Anykščiuose, Šilutėje, o parengti modeliai dalyvauja įvairiuose renginiuose, tarptautiniuose konkursuose. Ypač daug keliaujama pastaruoju metu – jaunieji modeliai jau aplankė septynias valstybes.

Modelių mokyklos atstovai puikiai pasirodė konkurse „Grožis nugalės pasaulį“, kuris prasidėjo Estijos sostinėje Taline ir tęsėsi kruiziniame laive, plaukiančiame į Švedijos sostinę Stokholmą. Renginį organizavo estų agentūra „Maxs Moda“, jame dalyvavo 22 modeliai iš Lietuvos, t. y. Modelių mokyklos atstovai iš Ukmergės bei Panevėžio ir Kauno filialų. Konkurse sėkmė lydėjo dvi ukmergiškes – Ema Vilkončiūtė ir Enrika Gudzevičiūtė grįžo su karūnomis.

R. Kazėnienė (pirma iš kairės) kelionės į Stokholmą metu.

R. Kazėnienė (pirma iš kairės) kelionės į Stokholmą metu.

Vos parvykus namo lagaminus teko krautis kelionei į Minską. Baltarusijos sostinėje vyko Jaunųjų talentų ir dizainerių konkursas. Jis organizuojamas kas antri metai. Šiemet į jį susirinko per 90 dalyvių iš Lietuvos, tarp kurių apie 50 buvo iš Santarvės fondo Modelių mokyklos. Kaip pasakojo R. Kazėnienė, atrankai buvo išsiųstos nuotraukos aštuonių kolekcijų, iš kurių keturios pakviestos pristatymui. Taip pat prieš konkursą išsiųsti keturi individualūs kostiumai ir visi jie perėjo atranką.

„Mes bendradarbiaujame su Kauno rajono Lapių pagrindinės mokyklos Vaikų meno ir dizaino studija bei jų vadove Dalia Audėjaitiene, – kalbėjo R. Kazėnienė. – Visi šios mokyklos auklėtinių darbai yra labai įspūdingi. Taip pat dažnai pristatome vieno iš mūsų vaikų mamos Eglės Valavičienės darbus. Ji paprastai kuria drabužius mažiesiems modeliukams“.

Taigi, Minske komisijos pripažinimo sulaukė ir pirmąsias vietas pelnė Lapių pagrindinės mokyklos jaunųjų dizainerių sukurta kolekcija „Pilka“ ir tautiniais motyvais išsiskirianti kolekcija „Aidas“, taip pat dizainerės E. Valavičienės – „Būk matomas“. Individualioje kategorijoje pirmoji vieta skirta kostiumui „Alisos stebuklų šalyje – Boružė“, o antroji vieta – „Alisos stebuklų šalyje – Žalia“. Abu šiuos drabužius sukūrė dizainerės D. Audėjaitienės auklėtiniai.

Per 30 Modelių mokyklos atstovų dalyvavo ir Latvijoje, Balvi mieste, vykusiame tradiciniame drabužių kolekcijų bei modelių konkurse. Jau minėta kolekcija „Pilka“ užėmė antrą vietą. Geriausio modelio nominacija atiteko ukmergiškei Laurai Kaziūnaitei.

Puikiai pasirodyta ir Panevėžyje vykusiame tarptautiniame jaunųjų dizainerių ir studijų pristatymo konkurse „Išdykęs stilius“. Pirmas vietas pelnė E. Valavičienės kolekcija „Būk matomas“ ir ją pristačiusi ukmergiškių Mados studija. Antroji vieta studijų pristatyme skirta Lapių pagrindinės mokyklos kolekcijai „Alisos stebuklų šalis“.

Neseniai Mados studijos vadovė K. Žurauskaitė grįžo iš Liuksemburgo. Kartu su dar septyniomis lietuvaitėmis ukmergiškė pristatė, reklamavo iš Ukmergės kilusios jaunos dizainerės Eglės Ožytės, dabar gyvenančios užsienyje, sukurtas progines sukneles bei kitus drabužius. „Liuksemburge praleidome tris dienas, – apie kelionę pasakojo K. Žurauskaitė. – Dvi dienas miesto viešose vietose pozavome įvairių žurnalų, leidinių garsiausiems fotografams, taip pat buvome filmuojamos.

Dar vieną dieną fotosesija vyko restorane. Džiugu, kad profesionalūs fotografai liko patenkinti mūsų sugebėjimu dirbti, kantrumu, santūrumu bei kitomis savybėmis, kurių pasigendama dirbant su profesionaliais modeliais.“

Lietuvaitės per šias dienas susidraugavo su visais fotografais, operatoriais, todėl pakvietė juos šią vasarą atvykti į Lietuvą ir dalyvauti prie Baltijos jūros rengiamoje penkių dienų fotosesijoje. Merginos net nustebo, kad beveik visi su džiaugsmu priėmė kvietimą. K. Žurauskaitė tikisi, jog nenutrūks bendravimas ir su dizainere E. Ožyte.

Mados mokyklos vadovė Liuksemburge dirbo ne tik modeliu. Kadangi mergina yra profesionali makiažo specialistė, ji pati, naudodama dekoratyvinę kosmetiką, gražino koleges.

„Į šią kelionę vykome savo lėšomis, užmokesčio už darbą negavome, tačiau įgijome patirties, daugiau pasitikėjimo savimi, suradome draugų, susipažinome su Liuksemburgu“, – savo įspūdžiais dalinosi K. Žurauskaitė. Ir pridūrė, jog Mados mokyklos modelių dar laukia nemažai konkursų, įvairių renginių.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Agne :
    Kaip tapti nors mini modelių turiu faina dukra kuri nori tokia būti mes iš Ukmergėss bet nerandama kur tai galėtume lankyti

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas